koronavirus - covid-19 - sars-cov-2

Koronavirus u Zagrebu 7. studenoga imalo novih 461 osoba – ukupno 3514

Provedenim mjerama aktivnog nadzora do 7. studenog 2020. godine, broj novooboljelih osoba od koronavirusa u Gradu Zagrebu, prema podacima HZJZ-a, je 461.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ “dr. Andrija Štampar” obavljena su 1232 testiranja na SARS-CoV-2, od čega je 420 nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 347 osoba. Mjera samoizolacije izrečena je 632 osobe.

Od 347 obrađenih pozitivnih osoba na koronavirus, 98 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 126 osoba su kontakti COVID + osoba, tri su osobe doputovale iz BiH, Srbije i Rusije. 21 osoba je štićenik / djelatnik domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 26 osoba obrada je još u tijeku.

Kod devet osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, a kod jedne osobe tijekom vjerskih događanja. 56 djece školske dobi u obradi je od strane liječnika školske medicine. Obrada za sedam osoba završena je od strane liječnika obiteljske medicine.

Zaključno, trenutno je u Gradu Zagrebu 3.514 aktivnih slučajeva koronavirusa

U sedam domova za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 22 korisnika, tri zdravstvena i jednog nezdravstvenog djelatnika. Jedan je korisnik, na žalost, preminuo.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod pet učenika i jednog nastavnika osnovnih škola te 14 učenika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 121 učenika osnovnih te 248 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalazi se 13 osoba.

Više informacija o koronavirusu doznajte na mrežnoj stranici na adresi koronavirus.hr.

Ključne riječi (tagovi): -