koronavirus - covid-19 - sars-cov-2

Koronavirus u Zagrebu 6. studenoga imalo novih 575 osoba – ukupno 3594

Ukupan broj novooboljelih osoba od koronavirusa u Gradu Zagrebu je prema podacima HZJZ-a za 6. studenoga 2020. godine je 575. U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ “dr. Andrija Štampar” obavljena su 1203 testiranja na SARS-CoV-2, od čega su 453 nalaza bila pozitivna.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 673 osobe, dok je mjera samoizolacije izrečena je 746 osoba.

Od 673 obrađene pozitivne osobe 277 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 245 osoba su kontakti COVID + osoba, četiri su osobe doputovale iz BiH i Ukrajine. 27 osoba su štićenici / djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 55 osoba obrada je još u tijeku. Kod šest osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, a kod tri osobe tijekom boravka u zdravstvenim ustanovama.

23 djece školske dobi u obradi je od strane liječnika školske medicine. Kod tri osobe moguća je izloženost tijekom izlazaka i ostalih društvenih i obiteljskih okupljanja. Obrada za 30 osoba završena je od strane liječnika obiteljske medicine.

U devet domova za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i jednoj ustanovi za obrazovanje osoba s posebnim potrebama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 29 korisnika, sedam zdravstvenih djelatnica i jedne nezdravstvene djelatnice. Jedna je korisnica, na žalost, preminula.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 17 učenika, tri nastavnika i jednog pomoćnika u nastavi osnovnih škola te 13 učenika i dva nastavnika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 356 učenika i 13 nastavnika osnovnih te 231 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalazi se 17 osoba. Zaključno, trenutno su u Gradu Zagrebu 3.594 aktivna slučaja.

Više informacija o koronavirusu doznajte na mrežnoj stranici na adresi koronavirus.hr.

Ključne riječi (tagovi): - - -