koronavirus

Koronavirus u Zagrebu 28. travnja dobilo 670 ljudi – u samoizolaciji njih 967

Tijekom utorka, 27. travnja 2021. godine, koronavirus je u Zagrebu, prema podacima HZJZ-a, dobilo 670 ljudi. Oporavilo se njih 369. U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ “dr. Andrija Štampar” obavljeno je 1.225 testiranja na SARS-CoV-2 i 407 je nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 521 novooboljelu osobu, a mjera samoizolacije izrečena je za 967 osoba.

Od 521 obrađene pozitivne osobe 175 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 286 osoba su kontakti COVID+ osoba. Obrada za 36 osoba je još u tijeku. Kod pet je osoba moguće izlaganje u zdravstvenoj ustanovi, dok je kod sedam osoba moguća izloženost na radnom mjestu. Jedna je osoba doputovala iz Srbije, a jedna je izložena tijekom druženja.

Četiri su osobe korisnici domova za starije, dok su tri osobe obrađene od strane liječnika obiteljske medicine. Kod dvije su osobe moguća mjesta izloženosti obrazovne ustanove, a jedna je osoba napustila teritorij Republike Hrvatske prije kontaktiranja. U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticirana su dva novooboljela korisnika i dva djelatnika.

  • PROČITAJTE VIŠE: Koronavirusna bolest ili COVID-19 je zarazna bolest čiji je uzročnik novootkriveni koronavirus. O njemu doznajte više na Wikipediji.

Tijekom proteklog dana, zbog pozitivnog nalaza testa na SARS CoV-2 kod 20 učenika i četiri nastavnika osnovnih te 13 učenika srednjih škola, mjera samoizolacije izrečena je za 408 učenika osnovnih i 134 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalaze se četiri osobe. Zaključno, trenutno su u gradu Zagrebu 2.984 aktivna slučaja.

Na Zagrebačkom Velesajmu do jučer je ukupno cijepljeno 37.877 osoba

Obavještavaju se stanovnici grada Zagreba koji su primili prvu dozu cjepiva protiv virusa SARS-CoV-2 u ordinacijama obiteljske medicine ili na punktovima pri domovima zdravlja, biti docijepljeni drugom dozom na isti način.

Naime, u svrhu što učinkovitijeg procjepljivanja opće populacije, građani će primiti i drugu dozu kod svojih odabranih liječnika, kojima će Nastavni zavod za javno zdravstvo “dr. Andrija Štampar” isporučiti zatražene količine cjepiva.

Ključne riječi (tagovi): - -