koronavirus - covid-19 - sars-cov-2

Koronavirus u Zagrebu 21. travnja dobilo 578 ljudi – testirano 1.244 osoba

U srijedu, 21. travnja 2021. godine, u Zagrebu je koronavirus dobilo, prema podacima HZJZ-a, 578 osoba, a isti dan se oporavilo njih 466. U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ “dr. Andrija Štampar” obavljena su 1.244 testiranja na SARS-CoV-2 i 382 su nalaza bila pozitivna.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 643 novooboljele osobe, a mjera samoizolacije izrečena je za 1003 osobe. Od 643 obrađene pozitivne osobe 246 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 311 osoba su kontakti COVID+ osoba.

Obrada za 48 osoba je još u tijeku, a sedam je osoba doputovalo iz BiH, Srbije, Slovačke i Ekvatorijalne Gvineje. Kod dvije je osobe moguće izlaganje u zdravstvenoj ustanovi, dok je kod 22 osobe moguća izloženost na radnom mjestu. Četiri su osobe korisnici/djelatnici domova za starije osobe i/ili ostalih ustanova socijalne skrbi. Dvije su osobe obrađene od strane liječnika obiteljske medicine/Županijskog zavoda za javno zdravstvo. Kod jedne je osobe moguća izloženost prilikom okupljanja.

  • PROČITAJTE VIŠE: koronavirusna bolest ili COVID-19 je zarazna bolest čiji je uzročnik novootkriveni koronavirus, a o njemu doznajte više na Wikipediji

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticirana su dva novooboljela korisnika. Tijekom proteklog dana, zbog pozitivnog nalaza testa na SARS CoV-2 kod 17 učenika i pet nastavnika osnovnih te pet učenika srednjih škola, mjera samoizolacije izrečena je za 315 učenika osnovnih i 37 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalaze se četiri osobe. Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 3.446 aktivnih slučajeva.

Ključne riječi (tagovi): -