koronavirus - misli na druge, cijepi se!

Koronavirus u Zagrebu 2. svibnja dobilo 115 ljudi – cijepljeno 49.586 osoba

Koronavirus je u nedjelju, 2. svibnja 2021. godine, prema podacima HZJZ-a, dobilo 115 stanovnika Zagreba. Na isti dan ozdravilo je 475 osoba. Napomenimo da je broj zaraženih puno manji nego ovih dana, jer tijekom nedjelje nije bilo antigenskih testiranja.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ “dr. Andrija Štampar” obavljeno je 678 testiranja na SARS-CoV-2 i 106 je nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 209 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 672 osobe.

Od 209 obrađenih pozitivnih osoba 61 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 116 osoba su kontakti COVID+ osoba. Obrada za 25 osoba je još u tijeku. Kod tri osobe moguće je izlaganje na radnom mjestu, a jedna je osoba obrađena od strane liječnika obiteljske medicine ili HZJZ-a. Kod jedne je osobe moguće izlaganje tijekom okupljanja, a kod dvije su osobe moguća mjesta izloženosti zdravstvene ustanove.

  • PROČITAJTE VIŠE: COVID-19 je zarazna bolest čiji je uzročnik novootkriveni koronavirus, a o njemu doznajte više na Wikipediji

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata nisu dijagnosticirani novooboljeli korisnici niti djelatnici. Tijekom proteklog dana, zbog pozitivnog nalaza testa na SARS-CoV-2 kod devet učenika osnovnih te dva učenika srednjih škola, mjera samoizolacije izrečena je za 113 učenika osnovnih i 47 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalazi se pet osoba. Na Zagrebačkom Velesajmu do sada je ukupno cijepljeno 49.586 osoba. Zaključno, trenutno su u gradu Zagrebu 2.753 aktivna slučaja.

Ključne riječi (tagovi): - -