koronavirus - covid-19 - sars-cov2 - 2021.

Koronavirus u Zagrebu 18. travnja zarazio 139 osoba – aktivan 2.961 slučaj

Ukupan broj novooboljelih osoba koje su u Zagrebu u nedjelju, 18. travnja 2021. godine dobile koronavirus je 139. Dodajmo da tijekom jučerašnjeg dana nisu provođena antigenska testiranja. U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ “dr. Andrija Štampar” obavljena su 682 testiranja na SARS-CoV-2 i 102 su nalaza bila pozitivna. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 285 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 505 osoba.

Od 285 obrađenih pozitivnih osoba 77 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 163 osobe su kontakti COVID+ osoba. Obrada za 31 osobu je još u tijeku, a dvije su osobe doputovale iz BiH i Slovenije. Jedna je osoba obrađena od strane liječnika obiteljske medicine, a kod tri su osobe moguće mjesto izloženosti obiteljska i ostala okupljanja.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticiran je jedan novooboljeli korisnik. Tijekom proteklog dana, zbog pozitivnog nalaza testa na Sars CoV-2 kod šest učenika i jednog nastavnika osnovnih te dva učenika srednjih škola, mjera samoizolacije izrečena je za 121 učenika osnovnih i 34 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba nalazi se sedam osoba. Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 2.961 aktivan slučaj. Koronavirusna bolest ili COVID-19 je zarazna bolest čiji je uzročnik novootkriveni koronavirus, a o njemu doznajte više na Wikipediji.

Ključne riječi (tagovi): - -