koronavirus | sars-cov-2 | 2021.

Koronavirus u Zagrebu 16. travnja dobilo 570 ljudi – ukupno aktivnih 3.499

U petak, 16. travnja 2021. godine, ukupan broj osoba koje su u Zagrebu dobile koronavirus je 570. U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ “dr. Andrija Štampar” obavljeno je 1.241 testiranje na SARS-CoV-2 i 370 je nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 636 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 614 osoba.

Od 636 obrađenih pozitivnih osoba 205 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 354 osobe su kontakti COVID+ osoba. Obrada za 52 osobe je još u tijeku, a pet je osoba doputovalo iz BiH, Srbije i Njemačke. Pet osoba su djelatnici ili korisnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi. Kod jedne je osobe moguće izlaganje u zdravstvenoj ustanovi, dok je kod devet osoba moguća izloženost na radnom mjestu.

Jedna je osoba obrađena od strane liječnika obiteljske medicine, a kod četiri su osobe moguća mjesta izloženosti obiteljska, sportska i ostala okupljanja. U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticirana su četiri novooboljela korisnika i dva djelatnika.

  • PROČITAJTE VIŠE: Koronavirusna bolest ili COVID-19 je zarazna bolest čiji je uzročnik novootkriveni koronavirus, a o njemu doznajte više na Wikipediji

Tijekom proteklog dana, zbog pozitivnog nalaza testa na Sars-CoV-2 kod devet učenika i dva nastavnika osnovnih te osam učenika i jednog nastavnika srednjih škola, mjera samoizolacije izrečena je za 124 učenika osnovnih i 123 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalazi se sedam osoba. Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 3.499 aktivnih slučajeva.

Tagged