koronavirus testiranje - dom zdravlja trnje - kruge, zagreb - ožujak 2021.

Koronavirus u Zagrebu 15. travnja dobilo 619 ljudi – testirano ukupno 1.167

Koronavirus je u četvrtak, 15. travnja 2021. godine u Zagrebu dobilo 619 ljudi. U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ “dr. Andrija Štampar” obavljeno je 1.167 testiranja na SARS-CoV-2 i 440 je nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 571 novooboljelu osobu, a mjera samoizolacije izrečena je za 560 osoba.

Od 571 obrađene pozitivne osobe 210 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 300 osoba su kontakti COVID+ osoba. Obrada za 43 osobe je još u tijeku, a četiri su osobe doputovale iz BiH i Srbije. Tri su osobe djelatnici/korisnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi. Kod devet je osoba moguće izlaganje na radnom mjestu, a dvije su osobe obrađene od strane liječnika obiteljske medicine.


U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticirana su četiri novooboljela korisnika i jedan djelatnik. Tijekom proteklog dana, zbog pozitivnog nalaza testa na Sars CoV-2 kod dva učenika i dva nastavnika osnovnih i pet učenika srednjih škola, mjera samoizolacije izrečena je za 48 učenika osnovnih i 58 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba nalazi se šest osoba. Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 3.288 aktivnih slučajeva. Koronavirusna bolest ili COVID-19 je zarazna bolest čiji je uzročnik novootkriveni koronavirus, a o njemu doznajte više na Wikipediji.

Tagged