koronavirus - covid-19 - sars-cov-2

Koronavirus u subotu, 24. srpnja, dobilo 16 osoba – ukupno 150 aktivnih

Koronavirus je u Zagrebu u subotu, 24. srpnja 2021. godine zabilježen kod 16 osoba. U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ “dr. Andrija Štampar” obrađena su 202 uzorka, od kojih je šest bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 16 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za devet osoba.

Od 16 COVID+ osoba, tri su kontakti COVID+ osoba, a tri su osobe za sada negativne epidemiološke anamneze. Kod šest je oboljelih osoba moguća izloženost u drugoj županiji tijekom godišnjeg odmora u Splitu, Zadru, Istri i na Pagu. Kod dvije je osobe moguće izlaganje prilikom obiteljskih i ostalih okupljanja (vjenčanja, izlasci), a za dvije je osobe obrada u tijeku.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata nije bilo novooboljelih korisnika niti djelatnika. U Karanteni Grada Zagreba nema novooboljelih osoba. Tijekom jučerašnjeg dana na cjepnom punktu Velesajam cijepljeno je 979 osoba, a na javni poziv cjepivima Janssen i Moderna odazvalo se 587 osoba.

  • PROČITAJTE VIŠE: više informacija kako djeluje koronavirus doznajte na Wikipediji

U Zagrebu je do sada cijepljeno 46,1% stanovništva prvom dozom u odnosu na ukupno stanovništvo i 55,8% u odnosu na odraslo stanovništvo. Drugom dozom cjepljeno je 39,3% stanovništva u odnosu na ukupno stanovništvo i 47,6% u odnosu na odraslo stanovništvo. Ukupno su utrošene 691.692 doze cjepiva i završeno je cijepljenje za 48,9% odraslog stanovništva. Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 150 aktivnih slučajeva dok je ukupan broj ozdravljenih 68.938.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - -