koronavirus - misli na druge, cijepi se!

Koronavirus u srijedu, 9. lipnja, dobile 34 osobe – oporavilo se njih 62

Koronavirus je u Zagrebu u srijedu, 9. lipnja 2021. godine, prema podacima HZJZ-a, dobilo 34 osobe. Toga dana su se oporavile 62 osobe. U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ “dr. Andrija Štampar” obrađeno je 575 uzoraka, od kojih je 26 nalaza bilo pozitivno.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 55 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 105 osoba. Od 55 obrađenih pozitivnih osoba, 19 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 28 osoba su kontakti COVID+ osoba, a obrada za sedam osoba je u tijeku. Kod jedne je osobe moguća izloženost tijekom obiteljskog okupljanja.


U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata nema novooboljelih djelatnika niti korisnika. Tijekom proteklog dana, zbog pozitivnog nalaza testa na SARS-CoV-2 kod četiri učenika osnovne škole te dva učenika srednje škole, mjera samoizolacije izrečena je za 44 učenika osnovnih i 34 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba ne nalazi se niti jedna osoba. Tijekom jučerašnjeg dana na cijepnim punktovima u Gradu Zagrebu cijepljeno je 6.927 osoba. Zaključno, trenutno su u gradu Zagrebu 293 aktivna slučaja. Više o bolesti koju uzrokuje koronavirus više doznajte više na Wikipediji.

Tagged