koronavirus testiranje | dom zdravlja trnje | kruge zagreb | ožujak 2021.

Koronavirus u srijedu, 25. kolovoza, dobilo 111 ljudi – 662 aktivna slučaja

Koronavirus je u srijedu, 25. kolovoza 2021. godine, prema podacima HZJZ-a dobilo 111 osoba. Tog dana je od te bolesti ozdravilo 93 osobe. U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ “dr. Andrija Štampar” obrađeno je 447 uzoraka, od kojih su 92 bila pozitivna.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 207 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 93 osobe. Od 207 COVID+ osoba 80 osoba su kontakti COVID+ osoba, a 51 osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze.

Kod 30 oboljelih osoba moguća je izloženost u drugim županijama tijekom korištenja godišnjeg odmora. Oni su bili u Splitsko-dalmatinskoj, Primorsko-goranskoj, Šibensko-kninskoj, Zadarskoj i Karlovačkoj županiji. Za pet je osoba obrada još u tijeku. Dvadeset oboljelih osoba doputovalo je iz BIH, Slovenije i Srbije. Pet osoba zaraženo je na festivalu u Primišlju, a dvije su osobe zaražene u noćnim izlascima. Četrnaest zaraženih osoba nije kontaktirano zbog netočnih podataka (telefona i/ili elektroničke adrese).

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata dijagnosticirani su jedan novooboljeli korisnik i tri djelatnika. U Karanteni Grada Zagreba nalazi se pet osoba. Na cjepnom punktu Velesajam jučer su cijepljene 764 osobe. Na javni poziv za prvu dozu odazvalo se 500 osoba. Zaključno, trenutno su u gradu Zagrebu 662 aktivna slučaja. Više informacija o pandemiji koju uzrokuje koronavirus možete doznati na Wikipediji.

Tagged