koronavirus

Koronavirus u srijedu, 18. kolovoza, dobilo 128 ljudi – cijepljene 592 osobe

Koronavirus je u tijekom srijede, 18. kolovoza 2021. godine, u Zagrebu, prema podacima HZJZ-a dobilo 128 osoba. Isti dan su 63 osobe potencijalno ozdravile. U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ “dr. Andrija Štampar” obrađena su 303 uzorka, od kojih su 64 bila pozitivna.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 116 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 64 osobe. Od 116 COVID+ osoba 45 osoba je kontakt COVID+ osoba, a 22 osobe za sada su negativne epidemiološke anamneze. Kod 25 oboljelih osoba moguća je izloženost u pet hrvatskih županija. Te županije su Primorsko-goranska, Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska i Splitsko-dalmatinska.


Četrnaest je osoba doputovalo iz Bosne i Hercegovine, dvije iz Španjolske, a po jedna iz Grčke, Sjeverne Makedonije i Izreala. Za tri je osobe obrada u tijeku. U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata nema novooboljelih osoba.

U Karanteni Grada Zagreba nalaze se dvije osobe. Tijekom jučerašnjeg dana, na cjepnom punktu Velesajam, cijepljene su 592 osobe. Na javni poziv za cijepljenje odazvalo se 339 osoba. Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 611 aktivnih slučajeva koji imaju koronavirus. Više informacija o pandemiji koronavirusa možete doznati na Wikipediji.

Tagged