koronavirus

Koronavirus u ponedjeljak, 6. rujna, dobilo 176 ljudi – ukupno 965 aktivnih

Koronavirus je u Zagrebu prema podacima HZJZ-a u ponedjeljak, 6. rujna 2021. godine, dobilo 176 osoba. U istom danu oporavilo se 106 osoba. U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ “dr. Andrija Štampar” obrađeno je 478 uzoraka, od kojih je 78 bilo pozitivno.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 86 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za njih 114. Od 86 COVID+ osoba 24 osobe su kontakti tih osoba, 11 ih je izloženo COVID-u u drugim županijama tijekom godišnjeg odmora. Te županije su Istarska, Zadarska, Splitsko-dalmatinska, Ličko-senjska i Šibensko-kninska. Devet oboljelih osoba doputovalo je iz BIH, Srbije, Nizozemske, Irske, Njemačke i s Kosova.


32 oboljele osobe za sada su negativne epidemiološke anamneze, dok je sedam njih zaraženo prilikom različitih okupljanja – vjenčanja, festivala i izlazaka. Od njih sedam, četiri su izložene u drugim županijama – Zadarskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Varaždinskoj. Za dvije je osobe obrada u tijeku, a kod jedne je moguća izloženost na radnom mjestu. Također, zbog pozitivnog nalaza testa kod tri učenika i jedne spremačice izrečena mjera samoizolacije za šest učenika srednjih škola.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata dijanosticiran je jedan nezdravstveni djelatnik. U Karanteni Grada Zagreba nalaze se dvije osobe. Na cjepnom punktu Velesajam u ponedjeljak, 6. rujna 2021. cijepljeno je 600 osoba. Na javni poziv za prvu dozu odazvala se 321 osoba. Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 965 aktivnih slučajeva. Više informacija o pandemiji koju uzrokuje koronavirus možete doznati na Wikipediji.

Tagged