koronavirus - misli na druge, cijepi se!

Koronavirus u ponedjeljak, 26. lipnja, dobilo 38 osoba – cijepljeno 2500 ljudi

Bolest koju je uzrokovao koronavirus u Zagrebu u ponedjeljak, 26. srpnja 2021. godine dobilo je 38 osoba. U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ “dr. Andrija Štampar” obrađeno je 250 uzoraka, od kojih je 10 bilo pozitivno.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 17 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za dvije osobe. Od 17 COVID+ osoba, šest osoba su kontakti COVID+ osoba, šest je za sada negativne epidemiološke anamneze. Kod dvije je oboljele osobe moguća izloženost u drugim županijama tijekom korištenja godišnjeg odmora u Splitu i u Istri. Obrada za jednu osobu je u tijeku a dvije su osobe doputovale iz Austrije i Njemačke. Ukupno sedam COVID+ osoba su strani državljani.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata nije bilo novooboljelih korisnika niti djelatnika. U Karanteni Grada Zagreba nema novooboljelih osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana na cjepnom punktu Velesajam cijepljeno je 2.575, a na lokalnim punktovima 600 osoba, što je ukupno 3.175 osoba. Aplicirane su i 462 prve doze. Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 161 aktivan slučaj. Više informacija o bolesti koju uzrokuje koronavirus doznajte na Wikipediji.

Ključne riječi (tagovi): - - -