testiranje na koronavirus - klinika za infektivne bolesti, mirogojska cesta, zagreb - travanj 2021.

Koronavirus u nedjelju, 6. lipnja, dobilo samo 8 osoba – aktivan 281 slučaj

U nedjelju, 6. lipnja 2021. godine koronavirus je u Gradu Zagrebu, prema podacima HZJZ-a, je zarazio samo osam ljudi. Broj potencijalno ozdravljenih i oporavljenih je toga dana bilo 80. U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ “dr. Andrija Štampar obrađeno je 438 uzoraka, od kojih je sedam nalaza bilo pozitivno.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 28 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 14 osoba. Od 28 obrađenih pozitivnih osoba, šest je za sada negativne epidemiološke anamneze, dok je 16 osoba kontakti COVID+ osoba. Obrada za šest osoba je u tijeku.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata nema novooboljelih djelatnika niti korisnika. Tijekom proteklog dana, zbog pozitivnog nalaza testa na SARS CoV-2 kod dva učenika osnovnih te jednog učenika srednje škole, mjera samoizolacije izrečena je za 15 učenika osnovnih i 14 učenika srednje škole.

U Karanteni Grada Zagreba ne nalazi se niti jedna osoba. Dodajmo da tijekom jučerašnjeg dana nije bilo cijepljenja. Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 281 aktivan slučaj. Više o bolesti koju uzrokuje koronavirus više doznajte više na Wikipediji.

Ključne riječi (tagovi): -