koronavirus

Koronavirus u četvrtak, 30. lipnja, dobilo 20 osoba – u Gradu još 50 aktivnih

U četvrtak, 30. lipnja 2021. godine, u Zagrebu je zabilježen koronavirus kod 20 osoba. Istog dana oporavile su se četiri osobe. U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ “dr. Andrija Štampar” obrađena su 352 uzorka, od kojih je šest bilo pozitivno.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali devet novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za šest osoba. Od devet obrađenih pozitivnih osoba, četiri su za sada negativne epidemiološke anamneze, a pet osoba su kontakti COVID + osoba.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata nije bilo novooboljelih korisnika niti djelatnika. U Koronavirus karanteni Grada Zagreba ne nalazi se niti jedna osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana na punktovima za masovno cijepljenje Grada Zagreba cijepljene su 8.643 osobe, od čega je prvih doza po javnom pozivu bilo 985. Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 50 aktivnih slučajeva. Više informacija o koronavirusu doznajte na Wikipediji.

Ključne riječi (tagovi): - -