koronavirus

Koronavirus se razbuktava u Zagrebu – bolest ustanovljena kod 781 osobe

U utorak, 19. listopada 2021. godine, prema podacima HZJZ-a, koronavirus je dobila 781 osoba. Na isti dan oporavilo se 269 osoba. U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ “dr. Andrija Štampar” obrađeno je 1.098 uzorka, od kojih su 433 bila pozitivna. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 353 novooboljele osobe, a mjera samoizolacije izrečena je za 515 osoba.

Od 353 COVID-om zaražene osobe 193 su kontakti COVID+ osoba, a četiri su osobe doputovale iz Italije, Turske i Poljske. 115 oboljelih osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze, a za 26 osoba obrada je u tijeku. Kod četiri je osobe moguće izlaganje tijekom različitih okupljanja. Dvije su osobe izložene u obrazovnim ustanovama, jedna u zdravstvenoj ustanovi, a kod četiri je osobe moguća izloženost na radnom mjestu. Četiri su osobe obrađene od strane liječnika obiteljske medicine.


U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novooboljela su tri korisnika, dva zdravstvena i dva nezdravstvena djelatnika. Zbog pozitivnog nalaza testa na SARS-CoV-2 kod 47 učenika, jednog nastavnika i jednog pomoćnika u nastavi osnovnih škola te 40 učenika srednjih škola, izrečena je mjera samoizolacije za 296 učenika osnovnih i 335 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalazi pet osoba. Tijekom jučerašnjeg dana na punktu Velesajam cijepljene su je 1.364 osobe. Na javni poziv za treću dozu odazvalo se 768 osoba. Zaključno, trenutno su u gradu Zagrebu 2.304 aktivna slučaja. Više o pandemiji koju uzrokuje koronavirus možete doznati na stranicama Wikipedije.

Tagged