koronavirus | misli na druge i cijepi se!

Koronavirus je ušao u 4. val – 4. studenog zaraženo 1499 Zagrepčana

U četvrtak, 4. studenog 2021. godine, prema podacima HZJZ-a koronavirus je dobilo 1.599 osoba. Isti dan se od te bolesti oporavilo 786 osoba. U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ “dr. Andrija Štampar” obrađeno je 2.111 uzoraka, od kojih su 1.222 bila pozitivna.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 933 oboljele osobe. Mjera samoizolacije izrečena je za 745 osoba. Od 933 COVID-om zaraženih osoba 474 su kontakti COVID+ osoba, a osam je osoba doputovalo iz Bosne i Hercegovine, Njemačke, Belgije, Austrije i Bugarske. 221 oboljela osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze, kod tri osobe izlaganje je moguće tijekom različitih okupljanja – to su svadbene svečanosti i izlasci u klubove.

Za 67 osoba obrada je u tijeku. Kod pet osoba moguće mjesto izloženosti je radno mjesto. Za 149 osoba poslana je uputa o mjerama. Kod dvije osobe moguće mjesto izloženosti su obrazovne ustanove dok je kod jedne to zdravstvena ustanova. Tri su osobe obrađene od strane liječnika obiteljske medicine. U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novooboljela su 42 korisnika, dva zdravstvena i sedam nezdravstvenih djelatnika.

Jučer je zbog pozitivnog nalaza testa na SARS-CoV-2 kod 77 učenika i dva nastavnika osnovnih te 40 učenika i jednog nastavnika srednjih škola, izrečena mjera samoizolacije za 576 učenika osnovnih i 143 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalazi sedam osoba. Tijekom jučerašnjeg dana na cjepnom punktu Velesajam cijepljeno je 2.008 osoba. Na javni poziv za prvu dozu odazvalo se 1.238 osoba. U Zagrebu je aktivno 6.305 slučajeva. Više o pandemiji koju uzrokuje koronavirus možete doznati na stranicama Wikipedije.

Tagged