koronavirus - covid-19 - sars-cov2 - 2021.

Koronavirus je u Zagrebu 6. travnja 2022. ustanovljen kod 401 osobe

Tijekom srijede, 6. travnja 2022. godine, koronavirus je ustanovljen kod 401 osobe. Tijekom jučerašnjeg dana u bolnicama je preminula jedna osoba od ove bolesti. U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ “dr. Andrija Štampar” obrađeno je 647 uzoraka PCR testiranja, a 346 je nalaza bilo pozitivno. Tijekom jučerašnjeg dana djelatnici Službe za epidemiologiju kontaktirali su 335 oboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za sedam osoba.


Od 335 COVID-om zaraženih osoba 65 su kontakti COVID+ osoba. Tri osobe su doputovale iz Grčke, BiH i Italije. 63 oboljele osobe za sada su negativne epidemiološke anamneze, a za 20 osoba obrada je u tijeku. Za 173 osobe poslana je uputa o mjerama. Četiri su osobe obrađene od strane nadležnog liječnika, pet je osoba izloženo tijekom okupljanja, dok je kod dvije moguće izlaganje na radnom mjestu.

  • PROČITAJTE VIŠE: O virusu Sars-COV-2 (koronavirus) više doznajte na Wikipediji

U Karanteni Grada Zagreba trenutno se nalaze tri osobe. U posljednja 24 sata nije bilo indikacije za izricanje mjera samoizolacije učenika. U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata nije bilo novooboljelih djelatnika niti korisnika. Tijekom jučerašnjeg dana na cijepnim mjestima Grada Zagreba cijepljene su 202 osobe. Njih 31 cijepila se prvom, a 147 booster dozom.

Raspored koronavirus cijepljenja tijekom uskršnjih praznika

Cijepna će mjesta na Veliki petak, 15. travnja 2022. godine, raditi prema sljedećem rasporedu:

  • Cijepni punktovi pri Domu zdravlja Zagreb – Istok (Sesvete, Ninska 16) i Zagreb – Zapad (Prečko 2a) rade od 14 do 16 sati.
  • Cijepni punkt u Velikoj dvorani Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “dr. Andrija Štampar” (Mirogojska cesta 16) radi od 12 do 16 sati.
  • Cijepni punkt Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “dr. Andrija Štampar” pri Domu zdravlja Zagreb – Centar (Avenija Većeslava Holjevca 22) radi od 14 do 16 sati.
  • Drive in punkt za PCR testiranje niti punktovi za cijepljenje neće raditi na Uskrs i Uskršnji ponedjeljak.

Tagged