koronavirus

Koronavirus 9. veljače u Zagrebu dobilo 88 osoba – aktivno još 346 slučaja

Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu koji su dobili koronavirus do 9. veljače 20201. godine je 88, a broj potencijalno ozdravljenih i oporavljenih je 43.407, što je 45 osoba više nego 8. veljače.

Tako je u protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ “dr. Andrija Štampar” obavljeno je 976 testiranja na SARS-CoV-2, a 77 nalaza je bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 64 novooboljele osobe, dok je mjera samoizolacije izrečena za 189 osoba.

Od 64 obrađene pozitivne osobe 22 su za sada negativne epidemiološke anamneze, a 25 osoba su kontakti COVID+ osoba. Obrada za sedam osoba je još u tijeku. Dvije su osobe obrađene od strane liječnika obiteljske medicine, dok je jedna osoba doputovala iz BiH. Kod jedne osobe moguća je izloženost u zdravstvenoj ustanovi, a šest osoba su štićenici ili djelatnici domova za starije ili ostalih ustanova socijalne skrbi.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticirana su tri novooboljela korisnika i jedan djelatnik. Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza na SARS-CoV-2 kod četiri učenika i jednog nastavnika osnovne škole te jednog učenika srednje škole izrečena je mjera samoizolacije za 130 učenika osnovnih i devet učenika srednjih škola.

Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 346 aktivnih slučajeva, a više informacija o koronavirusu doznajte na mrežnoj stranici na adresi koronavirus.hr.

Ključne riječi (tagovi): - - -