koronavirus - misli na druge, cijepi se!

Koronavirus 9. ožujka u Zagrebu dobilo 118 osoba – aktivno 447 slučajeva

Koronavirus je u utorak, 9. ožujka 2021. godine dobilo 118 osoba. Prema podacima HZJZ-a, a broj potencijalno ozdravljenih / oporavljenih je 44.791, što su 52 osobe više nego u ponedjeljak. Trenutno je u gradu Zagrebu 447 aktivnih slučajeva.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ “dr. Andrija Štampar” obavljeno je 954 testiranja na SARS-CoV-2 i 98 je nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 104 novooboljele osobe, a mjera samoizolacije izrečena je za 401 osobu.


Od 104 obrađene pozitivne osobe 40 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 46 osoba su kontakti COVID+ osoba, a obrada za sedam osoba je još u tijeku. Dvije su osobe doputovale iz BiH i Italije. Kod šest je osoba moguća izloženost na radnom mjestu, dok je kod dvije osobe moguće izlaganje u zdravstvenim ustanovama. Jedno je dijete školske dobi obrađeno od strane liječnika školske medicine.

  • PROČITAJTE VIŠE: O koronavirusu doznajte na mrežnoj stranici na adresi koronavirus.hr

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticiran je jedan novooboljeli korisnik. Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza testa na SARS-CoV-2 kod dva učenika osnovnih te šest učenika i jednog nastavnika srednjih škola izrečena je mjera samoizolacije za 40 učenika osnovnih i 111 učenika srednjih škola.

Tagged