koronavirus

Koronavirus 8. veljače u Zagrebu dobilo 43, dok je testirano 820 osoba

Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu kojima je potvrđen koronavirus, prema podacima HZJZ-a je 43. U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ “dr. Andrija Štampar” obavljeno je 820 testiranja na SARS-CoV-2, a 25 nalaza je bilo pozitivno.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 35 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 220 osoba.

Od 35 obrađenih pozitivnih osoba 15 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 14 osoba su kontakti COVID+ osoba. Obrada za dvije osobe je još u tijeku. Jedna je osoba obrađena od strane liječnika obiteljske medicine, dok je jedno dijete školske dobi obrađeno od strane liječnika školske medicine.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata nije bilo novooboljelih korisnika niti djelatnika.

Kod dvije osobe koje su dobili koronavirus moguća je bila izloženost u zdravstvenim ustanovama

Tijekom proteklog dana (8. veljače 2021.) zbog pozitivnog nalaza na SARS-CoV-2 kod četiri učenika i jednog nastavnika osnovne škole te jednog učenika srednje škole izrečena je mjera samoizolacije za 130 učenika osnovnih i devet učenika srednjih škola.

Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 319 aktivnih slučajeva, a više informacija o koronavirusu doznajte na mrežnoj stranici na adresi koronavirus.hr.

Ključne riječi (tagovi): - -