koronavirus - covid-19 - sars-cov-2

Koronavirus 8. travnja u Zagrebu dobilo čak 618 ljudi, a u izolaciji ih je 704

Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu kojima je utvrđen koronavirus je 618. Taj broj se odnosi na testirane osobe u četvrtak, 8. travnja 2021. godine, a podatke je potvrdio. U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ “dr. Andrija Štampar” obavljeno je 1176 testiranja na SARS-CoV-2 i 409 je nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 708 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 704 osobe.

Od 708 obrađenih pozitivnih osoba 226 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 383 osobe su kontakti COVID+ osoba. Obrada za 48 osoba je još u tijeku, a tri su osobe doputovale iz Njemačke, Srbije i Rusije. Šest osoba su djelatnici ili korisnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi. Kod pet je osoba moguće izlaganje u zdravstvenim ustanovama, dok je kod 18 osoba moguća izloženost na radnom mjestu.


16 je osoba obrađeno od strane liječnika obiteljske medicine. Kod tri su osobe moguće mjesto izloženosti vjerska i obiteljska okupljanja. U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticirana su tri novooboljela korisnika i četiri djelatnika.

Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza testa na SARS-CoV-2 kod pet učenika i jednog nastavnika osnovnih te jednog učenika srednje škole, izrečena je mjera samoizolacije za 96 učenika osnovnih i sedam učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalazi se pet osoba. Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 2.811 aktivnih slučajeva. Koronavirusna bolest ili COVID-19 je zarazna bolest čiji je uzročnik novootkriveni koronavirus, a o njemu doznajte više na Wikipediji.

Tagged