koronavirus

Koronavirus 6. veljače u Zagrebu dobilo 34 osobe – aktivno 382 slučaja

Koronavirus je u subotu, 6. veljače 2021. godine, prema podacima HZJZ-a, u Zagrebu dobilo 34 osobe, a broj ukupno potencijalno ozdravljenih i oporavljenih je 43.250, što je 50 osoba više jučer.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ “dr. Andrija Štampar” obavljeno je 801 testiranje na SARS-CoV-2, a 26 nalaza je bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 52 novooboljele osobe, a mjera samoizolacije izrečena je za 100 osoba.

Od 52 obrađene pozitivne osobe 18 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 28 osoba su kontakti COVID+ osoba. Obrada za četiri osobe je još u tijeku. Jedna je osoba doputovala iz BiH, a jedna je obrađena od strane liječnika obiteljske medicine.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi četiri korisnika.

Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza na SARS-CoV-2 kod jednog učenika osnovne škole, izrečena je mjera samoizolacije za 17 učenika. Zaključno, trenutno su u gradu Zagrebu 382 aktivna slučaja. Više informacija o koronavirusu doznajte na mrežnoj stranici na adresi koronavirus.hr.

Ključne riječi (tagovi): - -