testiranje na koronavirus - klinika za infektivne bolesti, mirogojska cesta, zagreb - travanj 2021.

Koronavirus 6. svibnja u Zagrebu dobile 383, a oporavljeno 495 osoba

Ukupan broj osoba koje su u četvrtak, 6. svibnja 2021. godine u Zagrebu prema podacima HZJZ-a dobile koronavirus je 383. Isti dan se oporavilo 495 osoba. U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ “dr. Andrija Štampar” obavljena su 943 testiranja na SARS-CoV-2 i 269 je nalaza bilo pozitivno.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 449 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 782 osobe. Od 449 obrađenih pozitivnih osoba 166 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 227 osoba su kontakti COVID+ osoba. Obrada za 41 osobu je još u tijeku.


Kod sedam je osoba moguće izlaganje na radnom mjestu, a jedno je dijete školske dobi obrađeno od strane liječnika školske medicine. Pet su osoba obradili liječnici obiteljske medicine, a kod dvije su osobe moguća mjesta izlaganja zdravstvene ustanove. U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticirana su dva novooboljela korisnika i jedan djelatnik.

  • PROČITAJTE VIŠE: COVID-19 je zarazna bolest čiji je uzročnik novootkriveni koronavirus, a o njemu doznajte više na Wikipediji

Tijekom proteklog dana, zbog pozitivnog nalaza testa na SARS-CoV-2 kod 25 učenika i četiri nastavnika osnovnih i šest učenika i jednog nastavnika srednjih škola, mjera samoizolacije izrečena je za 367 učenika osnovnih i 41 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalaze se tri osobe. Na Zagrebačkom Velesajmu do sada je ukupno cijepljeno 64.145 osoba. Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 2.839 aktivnih slučajeva.

Tagged