koronavirus - misli na druge, cijepi se!

Koronavirus 5. ožujka u Zagrebu dobile 94 osobe – aktivno 449 slučajeva

U petak, 5. ožujka 2021. godine u Gradu Zagrebu evidentirane su 94 osobe koje su dobile koronavirus. Prema podacima HZJZ, broj potencijalno ozdravljenih / oporavljenih je ukupno 44.601, što je za 72 osobe više nego u četvrtak.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ “dr. Andrija Štampar” obavljeno je 649 testiranja na SARS-CoV-2 i 71 je nalaz bio pozitivan. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 79 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 289 osoba.

Od 79 obrađenih pozitivnih osoba 21 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 46 osoba su kontakti COVID + osoba. Obrada za sedam osoba je još u tijeku. Jedna je osoba doputovala iz BiH, a jedna je, zbog prirode posla, boravila u više zemalja EU-a. Jedna je osoba obrađena od strane liječnika obiteljske medicine, a kod jedne je osobe moguće izlaganje na radnom mjestu.

  • PROČITAJTE VIŠE: O koronavirusu doznajte na mrežnoj stranici na adresi koronavirus.hr

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata nisu dijagnosticirani novooboljeli djelatnici niti korisnici. Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza testa na SARS-CoV-2 kod četiri učenika osnovnih i četiri učenika srednjih škola, izrečena je mjera samoizolacije za 42 učenika osnovnih i 52 učenika srednjih škola. Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 449 aktivnih slučajeva osoba koje imaju koronavirus.

Ključne riječi (tagovi): - -