koronavirus

Koronavirus 4. travnja u Zagrebu dobilo 296 ljudi – testirane 852 osobe

U nedjelju, 3. travnja 2021. godine koronavirus je dobilo 296 osoba. Ukupan broj potencijalno ozdravljenih i oporavljenih od početka epidemije je 48.220. To je za 272 osobe više nego u subotu. U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ “dr. Andrija Štampar” obavljena su 853 testiranja na SARS-CoV-2 i 115 je nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 376 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 945 osoba.

Od 376 obrađenih pozitivnih osoba 106 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 189 osoba su kontakti COVID+ osoba. Obrada za 44 osobe je još u tijeku. Tri su osobe doputovale iz BiH i Francuske. Jedna je osoba djelatnik doma za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi.

Kod dvije je osobe moguće izlaganje u zdravstvenim ustanovama, dok je kod 18 osoba moguća izloženost na radnom mjestu. Tri su osobe obrađene od strane liječnika obiteljske medicine, a obrađeno je i troje djece školske dobi. Kod sedam je osoba moguća izloženost tijekom vjerskih okupljanja. U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticirana su dva novooboljela djelatnika i šest korisnika.

Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza testa na SARS-CoV-2 kod šest učenika i jednog nastavnika osnovnih te tri učenika srednjih škola, izrečena je mjera samoizolacije za 111 učenika osnovnih i 52 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalazi se šest osoba. Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 2.589 aktivnih slučajeva. Koronavirusna bolest ili COVID-19 je zarazna bolest čiji je uzročnik novootkriveni koronavirus, a o njemu doznajte više na Wikipediji.

Ključne riječi (tagovi): - -