koronavirus

Koronavirus 25. siječnja u Zagrebu dobilo 50 osoba – još je 338 aktivnih

Ukupan broj novooboljelih osoba koje imaju koronavirus u Zagrebu 25. siječnja 2021. godine, prema podacima HZJZ-a je 50, a broj potencijalno ozdravljenih, tj. oporavljenih je 42.481, što je 59 osoba više nego jučer.

Broj osoba testiranih antigenskim testovima je 185, a od toga je broja pozitivna bila 81 osoba (43,8%).

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ dr. Andrija Štampar obavljeno je 860 testiranja na SARS-CoV-2, od čega je 39 nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 45 novooboljelih osoba. Mjera samoizolacije izrečena je za 153 osobe.

Od 45 obrađenih pozitivnih osoba: 14 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 15 osoba su kontakti COVID + osoba. Sedam osoba su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za pet osoba obrada je još u tijeku. Kod dvije je osobe moguće izlaganje u zdravstvenim ustanovama, a kod dvije na radnom mjestu.

U Domovima za starije 9 novih slučajeva

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi devet korisnika i tri djelatnika.

Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog je nalaza testa na SARS-CoV-2 kod tri učenika, jedne nastavnice, pomoćnice u nastavi te djelatnice u školskoj kuhinji izrečena mjera samoizolacije za 74 učenika osnovnih škola.

Zaključno, u Zagrebu je trenutno 338 aktivnih slučajeva, a više informacija o koronavirusu doznajte na mrežnoj stranici na adresi koronavirus.hr.

Ključne riječi (tagovi): - -