koronavirus testiranje - dom zdravlja trnje - kruge, zagreb - ožujak 2021.

Koronavirus 24. ožujka u Zagrebu dobilo 317 osoba – novi porast zaraženih

Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu kojima je ustanovljen koronavirus je 317. To je objavio HZJZ, a ti brojevi se odnose na osobe testirane u petak, 26. ožujka 2021. godine. Broj potencijalno ukupno ozdravljenih i oporavljenih osoba je 46.449, što je 150 osoba više nego u četvrtak.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ “dr. Andrija Štampar” obavljeno je 1.068 testiranja na SARS-CoV-2. 252 su nalaza bila pozitivna, tj. svaka peta testirana osoba. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 333 novooboljele osobe, a mjera samoizolacije izrečena je za 887 osoba.

Od 333 obrađene pozitivne osobe 132 su za sada negativne epidemiološke anamneze. 163 osobe su kontakti COVID+ osoba. Obrada za 16 osoba je još u tijeku, a jedna je osoba obrađena od strane liječnika obiteljske medicine. Pet je osoba doputovalo iz BiH i Slovenije. Kod 11 je osoba moguće izlaganje na radnom mjestu, a kod dvije u zdravstvenim ustanovama.

Kod dvije je osobe moguće izlaganje prilikom izlazaka, dok je kod jedne moguća izloženost tijekom obiteljskog okupljanja. U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticirana je jedna novooboljela djelatnica i jedna korisnica. Zbog pozitivnog nalaza testa na SARS-CoV-2 kod 24 učenika i dva nastavnika osnovnih te 18 učenika i jednog nastavnika srednjih škola, izrečena je mjera samoizolacije za 377 učenika osnovnih i 330 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba nalazi se 15 osoba. Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 1.650 aktivnih slučajeva. Koronavirusna bolest (COVID-19) zarazna je bolest čiji je uzročnik novootkriveni koronavirus, a o njemu doznajte više na Wikipediji.

Ključne riječi (tagovi): - -