koronavirus

Koronavirus 18. siječnja u Zagrebu imalo 178 osoba – još je 428 aktivnih

Ukupan broj novooboljelih osoba koje imaju koronavirus u Zagrebu, prema podacima HZJZ-a je 178, a broj potencijalno ozdravljenih i oporavljenih je 41.930, što je 78 osoba više nego jučer.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ dr. Andrija Štampar obavljeno je 856 testiranja na SARS-CoV-2, od čega je 148 nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 145 novooboljelih osoba, dok je mjera samoizolacije izrečena je za 78 osoba.

Od 145 obrađenih pozitivnih osoba: 25 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 53 osobe su kontakti COVID + osoba. 46 osoba su štićenici i djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 11 osoba obrada je još u tijeku. Kod jedne je osobe moguće izlaganje u zdravstvenoj ustanovi, a četiri su osobe obrađene od strane liječnika obiteljske medicine ili HZJZ-a. Kod jedne je osobe moguće izlaganje na radnom mjestu, a četiri su osobe doputovale iz Njemačke, Nizozemske, Srbije i BiH.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 31 korisnika i tri djelatnika.

Zbog pozitivnog nalaza testa na SARS-CoV-2 virus kod jedne učiteljice, izrečena je mjera samoizolacije za 14 učenika osnovne škole. Zaključno, u gradu Zagrebu je 428 aktivnih slučajeva.

Više informacija o koronavirusu doznajte na mrežnoj stranici na adresi koronavirus.hr.

Ključne riječi (tagovi): -