koronavirus - covid-19 - sars-cov-2

Koronavirus 17. studenoga u Zagrebu dobilo 604 osobe – ukupno 3065

Ukupan broj osoba koji su dobili koronavirus u Gradu Zagrebu 17. studenoga 2020. godine, prema podacima HZJZ-a, je 604. U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ “dr. Andrija Štampar” obavljeno je 1156 testiranja na SARS-CoV-2, od čega su 443 nalaza bila pozitivna.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 445 osoba. Mjera samoizolacije izrečena je za 1272 osobe. Od 445 obrađenih pozitivnih osoba 170 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 160 osoba su kontakti COVID + osoba, dvije su osobe doputovale iz BiH i Srbije. 39 osoba su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 17 osoba obrada je još u tijeku.


Kod 16 osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, a kod dvije osobe tijekom boravka u zdravstvenoj ustanovi. Šestero djece školske dobi u obradi je od strane liječnika školske medicine. Obrada za 30 osoba završena je od strane liječnika obiteljske medicine. Kod dvije osobe moguća je izloženost tijekom obiteljskih okupljanja i druženja, a kod jedne osobe tijekom sportske aktivnosti.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 37 korisnika, tri zdravstvena djelatnika i tri nezdravstvene djelatnice, a dva su korisnika, na žalost, preminula.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 15 učenika i sedam nastavnika osnovnih škola te 24 učenika i dva nastavnika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 452 učenika osnovnih te za 506 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalazi se 12 osoba.

Zaključno, trenutno je u Gradu Zagrebu 3.065 aktivnih slučajeva. Više informacija o koronavirusu doznajte na mrežnoj stranici na adresi koronavirus.hr.

Tagged