koronavirus

Koronavirus 16. veljače u Zagrebu dobilo 74, a oporavilo se 43.705 osoba

Koronavirus je i dalje prisutan u Zagrebu, ali brojevi zaraženih već danima opadaju. Tako je u utorak, 17. veljače 2021. godine evidentirano nove 74 zaražene osobe, dok je ukupan broj oporavljenih 43.705, tj. 34 osobe više nego jučer.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ “dr. Andrija Štampar” obavljeno je 909 testiranja na SARS-CoV-2, a 54 su nalaza bila pozitivna. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 56 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 100 osoba.

Od 56 obrađenih pozitivnih osoba: 20 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 24 osobe su kontakti COVID + osoba. Obrada za šest osoba je još u tijeku. Jedna je osoba doputovala iz Švicarske, a kod tri je osobe moguća izloženost u zdravstvenim ustanovama. Jedna je osoba korisnik/djelatnik Doma za starije. Jedna je osoba školske dobi obrađena od strane liječnika školske medicine.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticiran je jedan novooboljeli korisnik. Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza na SARS-CoV-2 kod jednog učenika osnovne škole te pet učenika srednjih škola izrečena je mjera samoizolacije za 12 učenika osnovnih i 85 učenika srednjih škola. Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 291 aktivan slučaj. Više informacija o koronavirusu doznajte na mrežnoj stranici na adresi koronavirus.hr.

Ključne riječi (tagovi): -