koronavirus

Koronavirus 13. veljače u Zagrebu dobilo 24 osoba – aktivno 342 slučaja

Ukupan broj osoba koji su dobili koronavirus u Zagrebu je 24, a broj potencijalno ozdravljenih ili oporavljenih je 43.598, što je 42 osobe više nego jučer.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ “dr. Andrija Štampar” obavljeno je 825 testiranja na SARS-CoV-2, a 27 je nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 43 novooboljele osobe, a mjera samoizolacije izrečena je za 203 osobe.

Od 43 obrađene pozitivne osobe 15 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 19 osoba su kontakti COVID+ osoba. Obrada za četiri osobe je još u tijeku. Kod jedne je osobe moguća izloženost na radnom mjestu, a tri su osobe štićenici ili djelatnici domova za starije ili ostalih ustanova socijalne skrbi. Kod jedne je osobe moguća izloženost prilikom boravka u zdravstvenoj ustanovi.

U domu za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticiran je jedan novooboljeli korisnik. Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza na SARS-CoV-2 kod tri učenika osnovnih škola te dva učenika srednjih škola izrečena je mjera samoizolacije za 50 učenika osnovnih i 47 učenika srednjih škola.

Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 342 aktivna slučaja, a više informacija o koronavirusu doznajte na mrežnoj stranici na adresi koronavirus.hr.

Ključne riječi (tagovi): -