koronavirus

Koronavirus 11. veljače u Zagrebu dobilo 58 osoba – testirano 706 osoba

Broj novooboljelih osoba u Zagrebu koji imaju ustanovljen koronavirus 11. veljače 2021. godine je 58. Broj potencijalno ozdravljenih i oporavljenih je 43.505, što je 44 osobe više dan prije.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ “dr. Andrija Štampar” obavljeno je 706 testiranja na SARS-CoV-2, a 53 su nalaza bila pozitivna. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 60 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 178 osoba.


Od 60 obrađenih pozitivnih osoba 33 su za sada negativne epidemiološke anamneze, a 17 osoba su kontakti COVID+ osoba. Obrada za pet osoba je još u tijeku. Jedna je osoba obrađena od strane liječnika obiteljske medicine, dok su dvije osobe doputovale iz BiH. Dvije su osobe štićenici i djelatnici domova za starije ili ostalih ustanova socijalne skrbi.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticiran je jedan novooboljeli korisnik i jedan djelatnik. Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza na SARS-CoV-2 kod dva učenika osnovnih škola te pet učenika srednjih škola izrečena je mjera samoizolacije za 45 učenika osnovnih i 107 učenika srednjih škola.

Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 345 aktivnih slučajeva, a više informacija o koronavirusu doznajte na mrežnoj stranici na adresi koronavirus.hr.

Tagged