koronavirus - covid-19 - sars-cov-2

Koronavirus 10. studenoga u Zagrebu dobilo 368 osoba – ukupno 3126

Ukupan broj novooboljelih osoba u Gradu Zagrebu je 368, prema podacima HZJZ-a. U protekla 24 sata (provedene mjere aktivnog nadzora do 9. studenog 2020. godine) u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ “dr. Andrija Štampar” obavljeno je 994 testiranja na SARS-CoV-2, od čega su 272 nalaza bila pozitivna.

Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 653 osobe. Mjera samoizolacije izrečena je 791 osobi.

Od 653 obrađene pozitivne osobe 242 su za sada negativne epidemiološke anamneze, 230 osoba su kontakti COVID + osoba, devet je osoba doputovalo iz BiH, Austrije i sa Kosova. 28 osoba su štićenici / djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 28 osoba obrada je još u tijeku.

Kod 14 osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, a kod tri osobe tijekom boravka u zdravstvenim ustanovama. 24 djece školske dobi u obradi je od strane liječnika školske medicine. Obrada za 73 osobe završena je od strane liječnika obiteljske medicine. Kod dvije osobe moguće je izlaganje tijekom obiteljskih druženja.

Trenutno je u Gradu Zagrebu 3.126 koronavirus aktivnih slučajeva

U osam domova za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi tri korisnika i četiri zdravstvene djelatnice, a dvoje je korisnika na žalost preminulo.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod osam učenika i sedam nastavnika osnovnih škola te 10 učenika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 257 učenika i sedam nastavnika osnovnih te 215 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalazi se pet osoba.

Više informacija o koronavirusu doznajte na mrežnoj stranici na adresi koronavirus.hr.

Ključne riječi (tagovi): -