sportska dvorana klinča sela u izgradnji / ožujak 2021.

Klinča Sela krajem 2021. dobija sportsku dvoranu i “Muzej hrvatskih izuma”

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić obišao je radove na izgradnji nove sportske dvorane u Klinča Selima koju u cijelosti financira Županija. Kada se dovrši, škola će dobiti modernu dvoranu s borilištem dimenzija 20×40 metara i gledalištem s 300 fiksnih sjedećih mjesta. Ovim objektom će se završiti izgradnja OŠ Klinča Sela koja je počela 2016. godine. Dodajmo da se u njoj nastava odvija samo u jednoj smjeni.

“Ova sportska dvorana dio je financijskog paketa vrijednog 140 milijuna kuna namijenjenog obrazovanju. Paralelno gradimo i dvoranu u Bedenici, školu u Luki, dograđujemo dvoranu i školu u Pušći, a vrlo brzo će se otvoriti i radovi na izgradnji Osnovne škole Strmec, kao i dvorane u Graberju Ivanečkom”, rekao je Stjepan Kožić.

Miljenko Vučković, načelnik Općine Klinča Sela izrazio je zadovoljstvo jer se rokovi u gradnji dvorane poštuju. Ravnatelj škole Ivo Karač poručio je kako učenici i sportske udruge jedva čekaju da se dvorana završi.
Nakon obilaska gradilišta sportske dvorane, županu je predstavljen projekt Muzej hrvatskih izuma koji Općina Klinča Sela planira ostvariti europskim sredstvima. Muzej se planira urediti u prostoru zgrade stare škole.

Zagrebačka županija je ovaj projekt već podržala s 1,5 milijuna kuna, koliko vrijedi školsko zemljište na kojemu se muzej planira graditi, a koje je odlukom Županijske skupštine darovano Općini. “Kroz prezentaciju kojoj smo prisustvovali, usudio bih se reći da danas ne bi bilo svijeta kakvog poznajemo da nije bilo male Hrvatske i naših ljudi koji su iznjedrili i svijet obogatili svojim izumima”, poručio je župan Kožić. Dodao je da je Zagrebačka županija do sada uložila 62 milijuna kuna u energetske obnove, a od čega je 27 milijuna kuna iz EU fondova.

O Općini Klinča Sela

Općina se nalazi 20-tak kilometara jugozapadno od Grada Zagreba. Smještena je na staroj karlovačkoj cesti tj. županijskoj cesti koja spaja Zagreb i Karlovac. Općina je smještena u Prigorju i proteže se od Okićkog gorja na sjeveru do Pokuplja na svojoj južnoj strani. Sa zapadne strane nalazi se susjedna općina i grad Jastrebarsko koji je 10 kilometara udaljen od centra općine Klinča Sela. Na svojoj sjevernoj i istočnoj strani graniči s općinom Samobor.

Po posljednjem popisu stanovništva iz 2001. godine, općina Klinča Sela imala je 4.927 stanovnika, raspoređenih u 14 naselja. Naselja su Beter (217), Donja Purgarija (124), Donja Zdenčina (966), Goli Vrh (274), Gonjeva (52), Gornja Purgarija (89), Gornja Zdenčina (171), Klinča Sela (1.422), Kozlikovo (119), Kupinec (872), Novo Selo Okićko (121), Poljanica Okićka (12), Repišće (354) i Tržić (134). Više o Općini Klinča Sela doznajte na mrežnim stranicama na adresi klinca-sela.hr.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -