jelena pavičić vukičević i milan bandić - stranka rada i solidarnosti - 2020.

Jelena Pavičić Vukičević će do novih lokalnih izbora voditi Grad Zagreb

Milan Bandić imao je dvije zamjenice, a to su Jelena Pavičić Vukičević i Olivera Majić, a iz Stranke rada i solidarnosti potvrđeno je da će Pavičić Vukičević preuzeti funkciju do lokalnih izbora. Naime, u slučaju da Gradonačelnik Grada Zagreba nije u mogućnosti obnašati svoju dužnost, propisano je da do novi izbora tu funkciju preuzima njegov zamjenik.

Podsjetimo, trenutni zagrebački Gradonačelnik Milan Bandić je preminuo u nedjelju, 28. veljače 2021. godine. Nakon što mu je pozlilo, Hitna pomoć mu je u stanu u Bužanovoj ulici u kojoj stanuje pokušala pružiti liječničku pomoć. Reanimirali su ga 45 minuta, a potom ga prevezli u bolnicu Sveti Duh gdje je i preminuo.

Jelena Pavičić Vukičević suradnica je Milana Bandića od samih početaka njegove karijere, a ima dugogodišnje iskustvo u upravljanju Gradom, jer je bila i zamjenica i pročelnica. Kada je Bandić 2000. prvi put izabran za gradonačelnika bila je tajnica zagrebačke gradske organizacije SDP-a i zastupnica u Gradskoj skupštini.

2003. postaje saborska zastupnica, 2008. pročelnica Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, a od 2009. do 2013. bila je po prvi put i zamjenica gradonačelnika. Drugi put Bandićevom zamjenicom postaje 2017. na neposrednim lokalnim izborima. Jelena Pavičić Vukičević je i potpredsjednica Stranke rada i solidarnosti. Više doznajte na mrežnim stranicama Stranke na adresi 365ris.hr.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - -