ulica dr. franje tuđmana, jastrebarsko / studeni 2013.

Jastrebarsko je broj dolazaka u odnosu na 2018. godinu povećalo za čak 60%

Za Jastrebarsko, kao turističku destinaciju, 2019. godina bila je iznimno uspješna – biti u društvu tri grada u Zagrebačkoj županiji koji su ostvarili najveći broj noćenja i dolazaka veliki je uspjeh, ali dodatno je još i veći kada uz taj uspjeh stoji i činjenica da Jaska ima najveći postotak rasta broja noćenja i dolaska. Naime, Jastrebarsko je broj dolazaka, u odnosu na 2018. godinu, povećalo za čak 60%, dok su ostvarena noćenja porasla za 35%.

Jaskanska turistička ponuda sve se jače razvija u skladu sa rastućim trendom globalnog putovanja te privatnim osobama koje su, u suradnji sa lokalnom samoupravom, prepoznale Jastrebarsko kao kvalitetnu priliku i potencijal turističke destinacije kojoj su potrebni sve veći smještajni objekti.

Tako se Jastrebarsko, unazad dvije godine, može pohvaliti sa brojnim novim smještajnim investicijama između kojih izdvajamo Hotel Princess, Hotel Jaska, tri novootvorene kuće za odmor te 5 apartmana.

Najznačajniju turističku ponudu Jastrebarskog zasigurno čini eno-gastronomski turizam Plešivice koja je iznjedrila brojna vrhunska vina i svjetski poznate pjenušce, a kojoj će u budućnosti, uz prvu kušaonicu sireva u Zagrebačkoj županiji u vlasništvu obitelji Šestak, dodatnu draž podariti i novi restoran u sklopu Vinarije Korak, a čiji će se rad temeljiti na fine dining konceptu.

Štoviše, svijetla budućnost turizma u Jastrebarskom temelji se u samim prirodnim ljepotama obronaka slavetićkog, svetojanskog, okićkog i plešivičkog gorja, a koji su međusobno povezani vinskom cestom. Nadalje, tu su i park prirode Žumberak – Samoborsko gorje u sklopu kojeg se izdiže najviši jaskanski vrh i poznato izletište Japetić, dok u sam centar grada posjetitelje svojom ljepotom mami perivoj dvorca Erdödy.

Također, turiste u ovaj pitoreskni gradić nadomak Zagreba privlače i nove manifestacije zanimljive tematike, a usko povezane sa aktualnom ponudom ovoga kraja. Samo jedna od takvih manifestacija je i Festival Jagoda & Pjenušaca, a za koji je Turistička zajednica 2019. godine od Udruge hrvatskih putničkih agencija primila nagradu za kreativnost, inovativnost i unaprjeđenje turističke ponude.

Bitno je i napomenuti kako Jastrebarsko, kao jedina destinacija u Zagrebačkoj županiji, sudjeluje i provodi 2 EU projekta koji su isključivo namijenjeni turizmu i kvalitetnom upravljanju turističkom ponudom. Jedan od njih je 1,3 milijuna eura vrijedan projekt Baština Jaske i Črnomlja može biti cool. Za sve! u kojem je TZ projektni partner, a drugi EU projekt In cultura veritas gdje je TZ dionik.

Nadalje, jaskanska turistička zajednica, u suradnji s Gradom Jastrebarsko, kreirala je i mobilnu aplikaciju Jaskabike na hrvatskom i engleskom jeziku, a u kojoj je mapirano više od 250 kilometara označenih biciklističkih staza   pomoću koje posjetitlji mogu pronaći sve informacije o rutama i sadržajima na istima. Ove godine Grad će urediti i tri cikloturistička odmorišta, a izrađena je i Strategija razvoja turizma.

Najveći udio u ukupnom rezultatu turističkih noćenja najzaslužniji Hotel Princess obitelji Vučković, kategoriziran sa 4 zvjezdice i koji sa 93 sobe slovi kao na najveći smještajni objekt u Jastrebarskom. Hotel je u prošloj godini, a u odnosu na 2018. godinu, imao porast od 45% u broju noćenja. Prema najavama, u ovoj godini planira se širenje poslovanja hotela, a otvaranjem prema novim turističkim tržištima, očekuje se i daljnji porast broja noćenja.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - -