ulica dr. franje tuđmana, jastrebarsko / studeni 2013.

Jastrebarsko broj turističkih dolazaka u 2019. godini povećao za čak 60%!

Za Jastrebarsko kao turističku destinaciju 2019. godina bila je iznimno uspješna. Biti u društvu tri grada u Zagrebačkoj županiji koji su ostvarili najveći broj noćenja i dolazaka veliki je uspjeh. A uspjeh je i veći kada uz taj uspjeh stoji i činjenica da Jaska ima najveći postotak rasta broja noćenja i dolaska. Naime, Jastrebarsko je broj dolazaka u odnosu na 2018. godinu, povećalo za čak 60%. A ostvaren je i rast noćenja za 35%.

Jaskanska turistička ponuda sve se jače razvija u skladu sa rastućim trendom globalnog putovanja te privatnim osobama koje su, u suradnji sa lokalnom samoupravom, prepoznale Jastrebarsko kao kvalitetnu priliku i potencijal turističke destinacije kojoj su potrebni sve veći smještajni objekti.


Jastrebarsko se unazad dvije godine može pohvaliti s brojnim novim smještajnim investicijama. Izdvojit ćemo Hotel Princess, Hotel Jaska, tri novootvorene kuće za odmor te 5 apartmana. Najznačajniju turističku ponudu Jastrebarskog sigurno čini eno-gastronomski turizam Plešivice koja je iznjedrila brojna vrhunska vina i svjetski poznate pjenušce. U skoroj budućnosti, uz prvu kušaonicu sireva u Zagrebačkoj županiji u vlasništvu obitelji Šestak, dodatnu draž podariti i novi restoran u sklopu Vinarije Korak. Njegov rad će se temeljiti na fine dining konceptu.

Štoviše, svijetla budućnost turizma u Jastrebarskom temelji se u samim prirodnim ljepotama obronaka slavetićkog, svetojanskog, okićkog i plešivičkog gorja, a koji su međusobno povezani vinskom cestom. Nadalje, tu su i park prirode Žumberak – Samoborsko gorje u sklopu kojeg se izdiže najviši jaskanski vrh i poznato izletište Japetić, dok u sam centar grada posjetitelje svojom ljepotom mami perivoj dvorca Erdödy.

Turiste u Jastrebarsko, pitoreskni gradić nadomak Zagreba, privlače i nove manifestacije zanimljive tematike

Te manifestacije usko su povezane sa aktualnom ponudom ovoga kraja. Samo jedna od takvih manifestacija je i Festival Jagoda & Pjenušaca. Za njega je Turistička zajednica 2019. godine od Udruge hrvatskih putničkih agencija primila nagradu za kreativnost, inovativnost i unaprjeđenje turističke ponude.

Bitno je i napomenuti kako Jaska, kao jedina destinacija u Zagrebačkoj županiji, sudjeluje i provodi dva EU projekta koji su isključivo namijenjeni turizmu i kvalitetnom upravljanju turističkom ponudom. Jedan od njih je 1,3 milijuna eura vrijedan projekt Baština Jaske i Črnomlja može biti cool. Za sve! u kojem je TZ projektni partner. Drugi EU projekt je In cultura veritas gdje je Turistička zajednica dionik.

Jaskanska turistička zajednica u suradnji s Gradom kreirala je mobilnu aplikaciju Jaskabike

Aplikacija Jaskabike je na hrvatskom i engleskom jeziku, a u kojoj je mapirano više od 250 kilometara označenih biciklističkih staza. Pomoću nje posjetitlji mogu pronaći sve informacije o rutama i sadržajima na istima. Ove godine Jastrebarsko će urediti i tri cikloturistička odmorišta, a izrađena je i Strategija razvoja turizma.

Najveći udio u ukupnom rezultatu turističkih noćenja najzaslužniji Hotel Princess obitelji Vučković. Hotel je kategoriziran sa 4 zvjezdice, a sa svoje 93 sobe slovi kao na najveći smještajni objekt u Jastrebarskom. Hotel je u prošloj godini, a u odnosu na 2018., imao porast od 45% u broju noćenja. Prema najavama, u ovoj godini planira se širenje poslovanja hotela, a otvaranjem prema novim turističkim tržištima, očekuje se i daljnji porast broja noćenja. Više informacija doznajte na stranicama TZ Jastrebarskog na adresi tzgj.hr.

Tagged