slovenija - hrvatska / katar 2022

Hrvatska i Slovenija otvorili kvalifikacije za Katar 2022 – poraz Vatrenih 1:0

Hrvatska i Slovenija otvorili su kvalifikacije za Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru. Nije se baš najbolje otvorilo za Vatrene jer je Hrvatska u Ljubljani poražena od domaćina Slovenije rezultatom 1:0. Pomalo sretan gol je za Sloveniju u 15. minuti postigao Lovrić.

Zanimljivo, ovo je prva pobjeda Slovenije nad Hrvatskom. Ove dvije reprezentacije su se do sada susrele devet puta. Šest puta su Vatreni pobijedili, a odigrali su i tri remija. Iako je ovaj poraz neugodan, dobro da je došao na samom počeku ciklusa. Kroz par dana će se Vatreni moći vratiti u pobjedničke vode, jer igraju sa Maltom i Ciprom.


Što se tiče same utakmice, Hrvatska je u Ljubljani prva zaprijetila. Vlašić je u desetoj minuti udarcem iskosa zatresao okvir vrata. Ipak, Slovenija je prva postigla pogodak. Igrala se 15. minuta kada je Lovrić uputio udarac s ruba kaznenog prostora. Lopta se od bloka odbila, promijenila smjer i završila u mreži. Dominik Livaković ništa nije mogao napraviti.

Nakon gola Hrvatska je konstantno opsjedala gol Slovenije. U potrazi za izjednačenjem prilike su se otvorale čak i braničima Vidi i Lovrenu. Jednom je pucao i Kramariću. No, kod takve igre često sijevaju kontranapadi. Domaćin je nekoliko puta stigao pred hrvatskog čuvara mreže, ali se na poluvrijeme ipak otišlo s 1:0.

U drugom poluvremenu Slovenija sačuvala vodstvo, a Hrvatska imala prilike Oršića, Budimira i Perišića

“Čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi. Mi smo dobro ušli u utakmicu, imali dvije šanse koje nismo iskoristili. Nakon primljenog pogotka više nismo bili na toj razini, Pokušavali smo sve, no sve je to bilo nekonkretno i jalovo, nismo uspjeli probiti slovenski blok. Napravili smo i neke promjene, no jednostavno nas nije išlo. Danas nismo zaslužili ništa više od poraza”, rekao je Zlatko Dalić, izbornik Hrvatske.

“Povratak u reprezentaciju donosi veliko veselje i zadovoljstvo druženja s dečkima, boravak s njima svakoga dana i svakoga sata. Međutim, nismo tu samo da bismo se družili, već da ostvarujemo rezultate i pobjede. To je ono što kreira atmosferu i donosi zadovoljstvo, kako nama, tako i našim navijačima. Poslije jučerašnje utakmice sa Slovenijom ne možemo biti zadovoljni u rezultatskom smislu. U neku ruku možda je i dobro da se poraz dogodio na početku kvalifikacijskog ciklusa. Vjerujem da ćemo u utakmicama što dolaze biti puno bolji i konkretniji”, dodao je Šime Vrsaljko.

Hrvatska igra sa Ciprom i Maltom – kada igraju i gdje možete gledati prijenos utakmice?

U preostalim utakmicama prvog kola Skupine H Rusija je slavila na Malti 3:1, a Slovačka remizirala na Cipru 0:0. Kvalifikacije se nastavljaju već u subotu, 27. ožujka 2021. godine, kada Hrvatska u Rijeci dočekuje Cipar. Utakmice će se prenositi na kanalu Nova TV.

Zanimljivo, Luka Modrić, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, upisao je u Ljubljani na utakmici Slovenija – Hrvatska svoj 134. reprezentativni nastup. Sada dijeli prvo mjesto na vječnoj ljestvici s dosadašnjim rekorderom Darijom Srnom. O aktivnostima reprezentacije više doznajte na mrežnoj adresi hns-cff.hr.

Tagged