autobusni terminal "glavni"kolodvor" zagreb | srpanj 2017.

Holjevka 2020 | Atletska utrka uvjetuje izmjene u autobusnom prometu ZET-a i to linija koje kreću sa Glavnog kolodovora

Atletska utrka “Holjevka” održat će se u nedjelju, 1. ožujka 2020. godine, sa startom na Mostu slobode i ciljem na park-jezeru Bundek. Zbog toga će od 10.40 do 13 sati autobusne linije 218 (Glavni kolodvor – Savica – Borovje), 220 (Glavni kolodvor – Dugave), 221 (Glavni kolodvor – Travno), 229 (Glavni kolodvor – Odra – Mala Mlaka), 234 (Glavni kolodvor – Kajzerica – Lanište), 241 (Glavni kolodvor – Veliko Polje), 242 (Glavni kolodvor – Podbrežje), 268 (Glavni kolodvor – Velika Gorica) i 281 (Glavni kolodvor – Novi Jelkovec) prometovati izmijenjenim trasama u oba smjera.

Tako će autobusi linije 218 malo više kružiti. Točnije, od Glavnog kolodvora skretati lijevo u Ulicu grada Vukovara. Zatim će skrenuti desno na Aveniju Marina Držića i Slavonsku aveniju te dalje u Kruge i svojom uobičajenom trasom nastaviti do krajnjeg odredišta.

Privremeno će u oba smjera biti ukinuta stajališta Lisinski i Nacionalna sveučilišna knjižnica, a u smjeru Glavnog kolodvora umjesto stajališta Kruge – sjever. Dodajmo da za daljnje putovanje možete koristiti stajalište Kruge – jug, koje koriste autobusi linije 107 (Jankomir – Žitnjak).

Utrka “Holjevka 2020” mijenja trase linije 220, 234 i 229

Istovremeno, autobusne linije 220 i 229 polazit će s terminala Glavni kolodvor te također skrenuti lijevo u Ulicu grada Vukovara. Zatim će nastaviti desno Avenijom Marina Držića i Avenijom Dubrovnik, skrenuti lijevo na Aveniju SR Njemačke i dalje nastaviti uobičajenom trasom do krajnjeg odredišta. Privremeno će u oba smjera biti ukinuta stajališta Lisinski, Nacionalna sveučilišna knjižnica, Bundek, Muzej suvremene umjetnosti i Sopot. U smjeru Glavnog kolodvora privremeno će se koristiti stajalište Središće – jug.

Linija 234 će zbog atletske utrke Holjevka 2020 također malo izmijeniti svoju trasu. Tako će s Glavnog kolodvora linija 234 skretati lijevo u Ulicu grada Vukovara, a zatim desno na Aveniju Marina Držića. Držićevom će nastaviti ravno preko Mosta mladosti nakon čega će skrenuti desno na Aveniju Dubrovnik i dalje na staviti uobičajenom trasom do Laništa (ili do Arene Zagreb).

I linije 221, 241, 242 i 268 djelimično mijenjaju svoje trase

Autobusne linije 221, 241, 242 i 268 s Glavnog kolodvora skrenut će lijevo u Ulicu grada Vukovara, a zatim skrenuti desno na Aveniju Marina Držića. Držićevom te Mostom mladosti će preći rijeku Savu i skrenuti desno na Aveniju Dubrovnik te lijevo na Aveniju Većeslava Holjevca. Od tuda, točnije od trgovačkog centra Avenue Malla, ove će linije voziti uobičajenom trasom do krajnjeg odredište. Privremeno će u oba smjera biti ukinuta stajališta Lisinski, Nacionalna sveučilišna knjižnica i Bundek. U smjeru Glavnog kolodvora koristit će se Muzej suvremene umjetnosti – jug.

Linija 281 prometovat će s početnog stajališta na Glavnom kolodvoru također Ulicom grada Vukovara i Avenijom Marina Držića. No, tada će skrenuti lijevo na Slavonsku aveniju te dalje nastaviti uobičajenom trasom do Novog Jelkovca. Privremeno će u oba smjera biti ukinuta stajališta Lisinski, Nacionalna sveučilišna knjižnica i Kruge. Više informacija o voznim redovima ovih autobusnih linija doznajte na mrežnim stranicama ZET-a na adresi zet.hr. A sve o zagrebačkoj atletskoj utrci Holjevka 2020 doznajte na službenoj Facebook stranici utrke.

Tagged