termoelektrana - toplana zagreb žitnjak - 2020 - te-to zagreb

HEP Toplinarstvo uključuje grijanje korisnicima toplane u sezoni 2020/2021

HEP Toplinarstvo će od ponedjeljka, 28. rujna 2020. godine započeti s uključivanjem grijanja korisnicima toplane. To se odnosi na korisnike u Zagrebu, Velikoj Gorici, Samoboru, Zaprešiću i Sisku. Za uključivanje grijanje u svim zgradama koje su spojene na toplinske sustave potrebno je približno tri do četiri dana.

HEP namjerava do kraja ovog tjedna osigurati isporuku toplinske energije za grijanje krajnjim kupcima. U skladu s trenutnim vremenskim uvjetima, u gradu Osijeku će uključivanje grijanja započeti nešto kasnije. O tome će se odluka donijeti prema dugoročnoj vremenskoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).


Grijanje će se prvo uključiti prioritetnim krajnjim kupcima. To su dječji vrtići, škole, domovi zdravlja te domovi za starije i nemoćne osobe. Nakon njih postupno će se uključivati stambene i poslovne zgrade. Važno je napomenuti da će se uključivati samo objekti u kojima su završeni svi radovi na unutarnjim instalacijama i koje su spremne za prihvat toplinske energije.

HEP Toplinarstvo poziva potrošače da završe radove na instalacijama!

Pozivaju se svi krajnji kupci koji još uvijek provode radove na unutarnjim instalacijama grijanja u svojim stambenim i poslovnim prostorima da ih što prije završe. Pozivaju se predstavnici suvlasnika ili upravitelje zgrada da dostave pisanu izjavu o završetku radova i ispravnosti unutarnjih instalacija grijanja, kako bi u svim zgradama mogli uključiti grijanje.

Ogrjevna sezona 2020./2021. završit će najkasnije u nedjelju, 15. svibnja 2021. godine. No, odluka o točnom terminu isključivanja grijanja donijet će se ovisno o vremenskim uvjetima. Više informacija doznajte na mrežnim stranicama HEP Toplinarstva na adresi hep.hr/toplinarstvo.

Tagged