te-to zagreb | termoelektrana - toplana zagreb | rujan 2015.

HEP Toplinarstvo od 26. do 28 svibnja 2023. godine radi godišnji remont toplane – brojni zagrebački kvartovi neće imati toplu vodu

HEP Toplinarstvo najavljuje prekid opskrbom tople vode za stanovnike kvartova u južnom, srednjem i istočnom dijelu Zagreba. Tako će se zbog redovnog godišnjeg remonta proizvodnog postrojenja Termoelektrane-toplane Zagreb (TE-TO Zagreb), u razdoblju od petka, 26. svibnja u 15 sati pa sve do večernjih sati u nedjelju, 28. svibnja 2023. godine, privremeno obustaviti isporuka tople vode u naseljima Trnsko, Siget, Sopot, Utrina, Travno, Jakuševec, Dugave, Sloboština, Središće, Zapruđe, Vrbik, Martinovka, Kruge, Savica, Folnegovićevo, Donji grad, Sigečica, Borovje, Ferenščica i Dubrava.


“Sigurnost rada termoelektrane-toplane bitna je za funkcioniranje centralnog toplinskog sustava grada Zagreba. No, ona je nužna i za funkcioniranje elektroenergetskog sustava Zagreba i Republike Hrvatske. Stoga je remont proizvodnog postrojenja nužno provoditi jednom godišnje i to po završetku ogrjevne sezone. Cilj tog remonta je osiguravanje kvalitetne i kontinuirane opskrbe krajnjih kupaca električnom i toplinskom energijom. Također, za vrijeme remonta provest će se i radovi na parovodnoj mreži. A ti radovi se obavljaju kako bi se postigla sigurnost isporuke tehnološke pare”, priopćili su iz tvrtke HEP Toplinarstvo.

“Kako bi krajnji kupci u što manjoj mjeri osjetili prekid isporuke tople vode, radnici HEP-Proizvodnje i HEP-Toplinarstva će radove na remontu u potpunosti provesti tijekom vikenda. Radit će se i noću te će se uložiti maksimalni napori da se remont završi u što kraćem roku. Krajnje kupce koji će biti bez tople vode za vrijeme remonta TE-TO Zagreb, molimo za strpljenje i razumijevanje”, dodali su iz HEP Toplinarstva. A sve dodatne informacije možete doznati na mrežnim stranicama na adresi hep.hr/toplinarstvo.

Tagged