71. hanžek - hanžekovićev memorijal - zagreb meeting 2021

Hanžekovićev memorijal 2021 zatvara dio Ulice Hrvatske bratske zajednice

Zbog održavanja međunarodnog atletskog natjecanja Hanžekovićev memorijal 2021 zatvorit će se dio ulice Hrvatske bratske zajednice. Točnije, zapadni kolnik ulice bit će zatvoren u ponedjeljak, 13. rujna, od 18 do 21.30 sati. Zbog toga će autobusne linije s terminala Glavni kolodvor prometovati izmijenjenom trasom u smjeru odredišta.

Trasu mijenjaju linije 166 (Donji Dragonožec), 219 (Sloboština), 220 (Dugave), 221 (Travno), 229 (Odra – Mala Mlaka), 234 (Kajzerica – Lanište), 241 (Veliko Polje), 242 (Podbrežje), 243 (Kajzerica), 268 (Velika Gorica), 310 (Petrovina) i 311 (Cerovski Vrh).

Autobusi će voziti s terminala Glavni kolodvor lijevo Ulicom grada Vukovara te desno Avenijom Marina Držića. Potom skreću desno u Slavonsku aveniju te lijevo na Aveniju Većeslava Holjevca. U nastavku autobusi voze uobičajenom trasom do krajnjih odredišta. Za vrijeme posebne organizacije prometa, autobusno stajalište “Lisinski – zapad” neće biti u funkciji. U smjeru Glavnog kolodvora autobusi će prometovati uobičajenim trasama.

Izmjene na linijama 218 (Savica – Borovje) i 281 (Novi Jelkovec)

Autobusna linija 218 (Glavni kolodvor – Savica – Borovje) prometovat će s terminala Glavni kolodvor istom trasom kao i gore navedene linije. No, na Slavonskoj aveniji će skretati lijevo u Ulicu Kruge i nastaviti uobičajenom trasom. Pri povratku autobusi prometuju redovnom trasom. Autobusi linije 218 u smjeru Savice i Borovja neće koristiti stajališta “Lisinski” i “Nacionalna sveučilišna knjižnica”.

Autobusna linija 281 (Glavni kolodvor – Novi Jelkovec) prometovat će izmijenjenom trasom samo u smjeru Novog Jelkovca. S terminala Glavni kolodvor autobusi će skrenuti lijevo na Ulicu grada Vukovara te desno na Aveniju Marina Držića. Bus će potom skrenuti lijevo na Slavonsku aveniju i u nastavku vozi uobičajenom trasom. Autobusna linija 281 u smjeru Novog Jelkovca neće koristiti stajališta “Lisinski”, “Nacionalna sveučilišna knjižnica” i “Kruge”.

O atletskom natjecanju “71. Hanžekovićev memorijal”

Memorijal Borisa Hanžekovića najstarija je sportska priredba u Hrvatskoj i jedan od najboljih atletskih mitinga na svijetu. Ove, 2021. godine, održava se 71. Hanžek – Zagreb Meeting – Boris Hanžeković Memorial. Prvo natjecanje u bacanju kugle na rasporedu je u ponedjeljak, 13. rujna, kod Zagrebačkih fontana. “Pravo” natjecanje održat će se u utorak, 14. rujna, na atletskom stadionu Mladost na Savi. Više informacija o atletskoj sportskoj priredbi Hanžekovićev memorijal doznajte na mrežnim stranicama na adresi zagreb-meeting.com.

Što se tiče naših predstavnica, nastupit će olimpijske pobjednice Sandra Perković i Sara Kolak. Dvostruka olimpijska pobjednica i deveterostruka pobjednica Hanžeka Sandra dočekuje na svojem terenu aktualnu olimpijsku pobjednicu Valarie Allman. Sara će svoju pobjedu i rekord mitinga u bacanju koplja iz 2019. godine braniti protiv aktualne svjetske prvakinje Kelsey-Lee Barber.

Tagged