hoto toranj - savska cesta, zagreb - studeni 2012.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron posjetio Zagreb – očekuju se gužve u prometu

Hrvatsku i Grad Zagreb je u četvrtak, 25. studenoga 2021. godine posjetio francuski predsjednik Emmanuel Macron. No, uz veliku čast koju će imati naš Grad što je francuskog predsjednika ugostio, taj događaj će tijekom tog dana uzrokovati manje i veće smetnje u prometu. Očekuje se da će glavne gradske prometnice – Slavonska, Savska, Vukovarska – biti povremeno zatvarane za promet, a sam promet preusmjeravan. Kako se ovdje radi o važnim gradskim prometnicama i avenijama, povremeno se očekuju gužve.

ZET Zagreb također očekuje zastoje u tramvajskom prometu u centru Grada te povremene zastoje autobusnog prometa. Ti zastoji se naročito očekuju oko terminala Glavni kolodvor. Također, zbog dolaska francuske delegacije, u četvrtak, 25. studenoga, od 8 do 14 sati bit će obustavljena autobusna linija 150 koja od garaže Tuškanac preko Gornjeg Grada vozi do Trga bana Josipa Jelačića. Građanima se preporučuje da zbog mogućih gužvi izbjegavaju uži centar Zagreba.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron dolazi uveličati potpis ugovora Republike Hrvatske s Francuskom o kupnji 12 borbenih aviona Dassault Rafale. Hrvatski premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade najavio je da će dva takva aviona nadletjeti Zagreb, a to se očekuje oko podneva. Više informacija o trenutnom stanju u zagrebačkom prometu doznajte na mrežnim stranicama Zagrebačkog Holdinga na adresi holdingcentar.zgh.hr.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - -