bioeterica organsko eterično ulje / 2021.

Eterično ulje ima terapeutsku vrijednost i pomaže Vam da se lakše opustite

Eterično ulje nije samo još jedan prolazan trend, već može biti pravi saveznik u brizi za naše mentalno, emocionalno i fizičko stanje. Aromaterapijom unapređujemo svakodnevicu, a upotreba eteričnih ulja može biti od velike pomoći ako ga ispravno prilagodite svom životnom stilu.

Godina u kojoj se mnogo toga promijenilo utjecala je i na brojne navike. Počeli smo više obraćati pažnju na kvalitetu života, stvaranje dobrih i zdravih navika. Također, u ovom stresnom i neizvjesnom okruženju osluškivati svoje potrebe i unijeti pozitivu u svoju svakodnevicu.

Zato je bitno pronaći odgovarajuća rješenja za vlastiti mir i zadovoljstvo. A “ključ” za ostvarivanje tog cilja uvijek je bila i ostala – priroda. Organska eterična ulja domaćeg brenda Bioeterica prirodno su rješenje koje uz brojne tehnike opuštanja u aromaterapiji može imati pozitivan učinak na fizičko i emocionalno stanje. Rađena su za sve one koji tragaju za čistim oblikom biljne esencije. Birajte ih prema vlastitim potrebama, ovisno o tome kakav vam je dan i kakav izazov vas čeka.

Dobra energija presudna je danas kad je rad od kuće postao svakodnevica. Vaš dnevni boravak može postati prava mala oaza mira i pozitivnih misli, koja je dobra za opuštanje, ali i poticajna za rad. Ovisno o tome što vam je u tom trenutku potrebno.

Načini za jednostavno prakticiranje aromaterapije

Nakon napornog dana, može vam koristiti pri savladavanju umora i opustiti vas kada ste pod stresom. Razbistriti misli i pridonijeti boljoj koncentraciji te unijeti vedrinu i podići raspoloženje kad vam je dan tmuran.
Jedan od najjednostavnijih načina upotrebe eteričnih ulja je uz pomoć difuzora.

Dovoljno je dodati par kapi u vodu i uživati u omiljenom mirisu. Za bolji fokus i postizanje boljih rezultata, birajte eterično ulje ružmarina i limuna, a za opuštanje je uvijek dobro okrenuti se prema mirisima citrusa i cvjetnim mirisima lavande i ylang ylanga.

Geranij i eteričnu ulja citrusa savršeno odgovaraju svakom radnom mjestu bez obzira na to jeste li u uredu ili ste ured preselili u svoj dom

U slučaju da ne posjedujete difuzor, radni prostor možete osvježiti tako da nekoliko kapljica stavite u krupnu morsku ili himalajsku sol. Ona usporava isparavanje ulja i polako otpušta mirise u vaš prostor. Trik s posudom soli možete primijeniti u svakoj prostoriji u domu, a raspoloženje kontrolirati odabirom eteričnih ulja.

Važno je da u danu pronađete onaj savršen trenutak za sebe, a često je taj trenutak upravo u kupaonici. U slučaju da niste u mogućnosti napraviti kupku, stavite nekoliko kapi eteričnog ulja eukaliptusa globulusa na pločice u kupaonici… I pričekajte da para prilikom tuširanja učini svoje.

Eterično ulje u ravnoteži s prirodom

Aromaterapija ima snažan učinak jer preko osjetila mirisa dolazi do dijela mozga koji se bavi emocijama, a može čak utjecati i na hormonalne reakcije. Jednom kad ih udahnute, eterična ulja mogu stimulirati sjećanja, osjećaje i raspoloženje”, rekla je Radojka Macan, začetnica brenda Bioeterica. Ona najveći dio organskih eteričnih ulja stvara u destileriji u srcu Dalmacije, uz posvećenost tome da eteričnim uljima unaprijede kvalitetu života.

Na tržištu postoje razni sintetski mirisi i važno ih je razlikovati od prirodnih eteričnih ulja. Samo kvalitetna, čista i prirodna ulja djelotvorna i donose blagodati aromaterapije. Edukacija o eteričnim uljima te integracija u svakodnevni život kontinuirani je proces sve dok aromaterapija ne postane stil našeg života. Eterična ulja podsjećaju nas da je holistički pristup postao važan dio životnog stila. Bioeterica pritom djeluje kao posrednik između prirode i čovjeka, čime obuhvaća cjelovit pristup i unosi ravnotežu u život pojedinca.

Nakon dugogodišnjeg organskog uzgoja ljekovitog bilja i proizvodnje čistih eteričnih ulja certificiranih od strane EcoCerta te prodaje diljem svijeta, Bioeterica odsad i na hrvatskom tržištu nudi eterično ulje vrhunske kvalitete. Više doznajte na mrežnim stranicama na adresi bioeterica.hr.

Tagged