tramvajska stanica - trg bana jelačića, zagreb - travanj 2013.

Džeparenje u tramvaju – u centru Zagreba dvije žene otuđile novčanik

Zagrebački policajci su dovršili kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakinjom i 27-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela “Krađa”, tj, džeparenje.

Naime, sumnja se da su osumnjičene 24. listopada 2020. godine oko 12.30 sati na Trgu bana Josipa Jelačića, prilikom ulaska u tramvaj, prišle oštećenoj, iskoristile gužvu te iz torbice otuđile novčanik s dokumentima i novcem. Po otuđenju su izašle iz tramvaja gdje su ih potom zatekli i uhitili policijski službenici i priveli na kriminalističko istraživanje.

Nadalje, provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičena 24-godišnjakinja tijekom ožujka 2020. godine oko 16 sati, također na tramvajskom stajalištu na Trgu kralja Tomislava, prišla oštećenog te na identičan način prilikom ulaska u tramvaj iz torbe otuđila novčanik i pobjegla. Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 500 kuna.Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene za džeparenje su u zakonskom roku predane pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Sažetak kaznenih djela u posljednja 24 sata

Na području Policijske uprave zagrebačke u posljednja 24 sata evidentirano je 12 kaznenih djela: jedna razbojnička krađa, teška tjelesna ozljeda, četiri teške krađe provaljivanjem, tri krađe i tri ostala kaznena djela.

Ključne riječi (tagovi): - - - - -