stipendisti zagrebačke županije 2020

Dodijeljene stipendije Zagrebačke županije – veći iznos i više stipendija za učenike i studente

“Više stipendista, veći iznos stipendija! Tako bismo u jednoj rečenici opisali današnju svečanost”, rekla je zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak koja je potpisala ugovore o stipendiranju za školsku godinu 2019./2020. sa 75 novih stipendista i to 45 učenika i 30 studenata.

Ove godine broj novih stipendista porastao je s 50 na 75, a iznos stipendija s 500 na 600 kuna mjesečno za učenike, odnosno s 1000 na 1200 kuna za studenta.


Uz već spomenute nove stipendiste, uvjete za nastavak stipendiranja dobilo je još 88 mladih, što znači da će stipendiju Zagrebačke županije u školskoj godini 2019./2020. primati sveukupno 163 stipendista za što se je osigurano više od 2 milijuna kuna.

Od ukupno 45 stipendija za učenike, 17 ih je dodijeljeno prema kriteriju izvrsnosti, a od toga 3 za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijeljeno je 28 stipendija, od čega 13 za deficitarna zanimanja.

Od ukupno 30 studentskih stipendija, 15 stipendija je dodijeljeno prema kriteriju izvrsnosti, od toga 3 stipendije za zanimanja glazbenog smjera, a prema socijalnom kriteriju dodijeljeno je 15 stipendija.

“U Zagrebačkoj županiji držimo se davno zacrtanog cilja, a to je da svoj djeci osiguramo jednake uvjete školovanja i zato posebnu pažnju posvećujem gradnji, dogradnji i uređenju škola. Od iduće godine čeka nas pravi boom u gradnji škola i to 4 nove sportske dvorane, 2 nove škole te 11 dogradnja i rekonstrukcija”, rekla je Nadica Žužak. Dodala je i kako se nada da će danas dodijeljene stipendije u godišnjem iznosu od 14.400 kuna za studente odnosno 7.200 kuna za učenike biti pomoć i daljnja motivacija učenicima i studentima na izvrsnost.

U ime dobitnika stipendije obratila se Ana Smajo, studentica medicine koja je svojim kolegama poručila: “Ne zadovoljavajte se prosjekom, budite i dalje izvanredni i primjer svima!”

Tagged