davor nađi i davor huić - fokus zagreb - svibanj 2021.

Davor Nađi najavio izgradnju metroa – do 2030. Zagreb bi dobio šest linija

Saborski zastupnik stranke FOKUS i kandidat za gradonačelnika Zagreba, Davor Nađi, predstavio je Marija Kolara, svog drugog kandidata za zamjenika gradonačelnika. Također, uz prisustvo kandidata za zamjenika gradonačelnika Zagreba, Davora Huića, predstavio je i izborni program stranke FOKUS za lokalne izbore te kandidate za Gradsku skupštinu.

“Veliko mi je zadovoljstvo predstaviti Marija Kolara, našeg drugog kandidata za gradonačelnika Grada Zagreba, uz već najavljenog Davora Huića. Mario već 27 godina radi kao viši inspektor u Carinskoj upravi. Dolazi kao završni adut koji upotpunjuje našu sinergiju iskustva u lokalnoj samoupravi, poduzetništvu te javnom sektoru. Smatram da je u trenutku kada se Zagreb nalazi na prekretnici, kada nema pravo na pogrešan odabir i kada mu prijeti financijski kolaps, potrebno ponuditi najbolje iz svih sektora”, rekao je Davor Nađi.

Mario Kolar je dugogodišnji zaposlenik Carinske uprave u Ministarstvu financija. Od 2016. sudjeluje u radu dviju ekspertnih skupna Europske komisije kao stručnjak na području novih i naprednih tehnologija te opremanju i sigurnosti vanjske granice EU-a. Od 2019. je evaluator projekata u programu Horizon 2020 te je bio član radne skupine za Carinsku suradnju tokom hrvatskog presjedanja Vijećem EU-a tokom 2020.

“Hvala gradonačelničkom kandidatu Nađiju što me pozvao da mu se pridružim u izbornoj utrci za Zagreb. Kada dobijete poziv od osobe koja je bila zamjenik gradonačelnika, usudio bih se reći, najuspješnijeg grada u Hrvatskoj po privlačenju investicija i po poslovanju, to govori da se moj rad prepoznao te sam spreman svoje znanje i iskustvo ponuditi za boljitak Grada Zagreba”, rekao je Kolar.

Program stranke Fokus za Zagreb: prioritet će bitiuštede, porezna rasterećenja, ukidanje prireza i financijska stabilizacija grada

Prilikom predstavljanja programa, Davor Huić je istaknuo točke programa koji je FOKUS u Zagrebu već izlagao u posljednjih nekoliko mjeseci, čiji će prioritet biti uštede, porezna rasterećenja, ukidanje prireza i financijska stabilizacija grada.

“Mi mislimo da se ovim gradom kriminalno upravlja. Novac koji vlast prikupi od građana dijeli se po klijentističkoj mreži pajtosa i kumova. Građani nemaju one javne usluge i dobra koja trebaju i koje zaslužuju. Do toga neće doći, ako ne okrenemo Zagreb za 180 stupnjeva po načinu upravljanja”, istaknuo je Huić.

mario kolar i davor nađi - fokus zagreb - svibanj 2021.

Transparentnost i infrastruktura su važne točke FOKUS-ova programa

“Transparentnost je bitna kako bi građani znali na što se troši novac poreznih obveznika i kako bi aktivno mogli sudjelovati u kreiranju gradskog proračuna. U Zagrebu za Grad radi 32 tisuće ljudi. Broj zaposlenih se udvostručio u 10 godina i mi tu mislimo napraviti reda. Jedina smo opcija koja otvoreno kaže da ćemo otpustiti 4000 ljudi na izmišljenim radnim mjestima. Takvi potezi će nam dati prostora za smanjenje nameta kako bi popravili investicijsku klimu te posljedično poticali poduzetništvo i stvorili i privlačili nove Rimce, smatra Huić.

“Nadalje, Zagreb bi mogao oko 3 milijarde kuna godišnjih vlastitih sredstava izdvajati za obnovu infrastrukture, financiranje novih projekata i svoje komponente obnove Zagreba. Uz sve navedeno, program stranke FOKUS nudi novi sustav gospodarenja otpadom temeljen na dobivanju energije iz otpada gdje Zagreb više ne bi bio Kantograd”, rekao je Davor Huić.

Davor Nađi je predstavio i nekoliko novih projekata u programu, pri čemu je najznačajniji projekt izgradnja zagrebačkog metroa

Prema prijedlogu stranke FOKUS, metro bi se gradio u tri faze i pretežito financirao EU fondovima. Metro bi se sastojao od šest linija. “Prva linija zagrebačkog Metroa bit će Vrapče-Ravnice i bit će spremna 2025. godine. U prosjeku će jedna linija po godini biti puštena u promet. Cijeli će projekt biti dovršen 2030. Tamo gdje metro neće prometovati, nadoknadit ćemo novim tramvajskih prugama i drugim javnim prijevozom”, rekao je Nađi o temi metroa.

Od ostalih novih projekata valja izdvojiti Zdravstveno – prometni centar Blato. To ne novi prostor gdje bi bili smješteni Nova bolnica i dom za starije i nemoćne. Na toj lokaciji bi se gradio i novi autobusni kolodvor, parkiralište i stanica metroa. Planira se i produljenje tramvajske pruge od rotora do te lokacije.

“Time bi ta lokacija postala svima prometno lako dostupna, a tu bi se pružale zdravstvene usluge. Bila bi mjesto za boravak i stanovanje onima koji zdravstvene usluge najčešće koriste – umirovljenicima. Ulaganjem u infrastrukturu razvijamo vizuru grada i on svakim danom postaje ljepši i uredniji”, rekao je Davor Nađi. Više o njegovom programu doznajte na mrežnoj adresi fokusnabitno.com.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - -