moderna galerija zagreb / tramvaj broj 6 / lipanj 2013

Dan Maturanata će u petak, 26. svibnja 2023. godine malo poremetiti tramvajske i autobusne linije

U petak, 26. svibnja 2023. godine zadnji je školski dan maturanata, popularno zvan i norijada! A zbog obilježavanja Dana maturanata od 11.20 do 13 sati u primjeni će biti posebna regulacija tramvajskog i autobusnog prometa. Kako će kolona maturanata sa središnjeg gradskog Trga bana Jelačića prema parku Bundek krenuti u 12 sati, ovisno o situaciji na terenu, tijekom prolaska kolone za Dan maturanata će dolaziti do povremenih zaustavljanja i preusmjeravanja linija ZET-a.


U prvoj fazi bit će zbog norijade biti obustavljen tramvajski promet preko Trga bana Josipa Jelačića i Praškom ulicom. Linije 1, 6, 11, 13, 14 i 17 prometovat će preko Glavnog kolodvora, a linija 12 vozi Ulicom grada Vukovara. Oko 12.20 sati slijedi kratkotrajni prekid prometa Mihanovićevom i Vodnikovom ulicom. A oko 12.35 sati očekuje se i kratkotrajni prekid tramvajskog prometa Ulicom grada Vukovara i to kod Miramarske. Prekid će trajati oko 15-ak minuta, tj. sve dok kolona organizitana za Dan maturanata ne skrene u Aveniju Hrvatske bratske zajednice.

Istovremeno, očekuje i preusmjeravanje autobusnih linija koje voze s terminala Glavni kolodvor. Autobusi ZET-a će tako voziti prohodnim dionicama, odnosno Ulicom grada Vukovara, Držićevom i Avenijom Dubrovnik do svojih uobičajenih trasa. Za to vrijeme bit će ukinuta autobusna stajališta Lisinski, NSK, Kruge, Bundek, Muzej suvremene umjetnosti i Sopot. Više informacija o izmjenama u prometu pronađite na mrežnim stranicama ZET-a na adresi zet.hr.

Dan maturanata 2023 – Norijada na Bundeku

“Pozivamo sve maturante Grada Zagreba da se, kao i prethodnih godina, okupe na središnjem mjestu proslave u parku Bundek. A tamo će biti organiziran prigodni glazbeno-scenski program koji će trajati od 13 do 20 sati. Voditelj programa je animator Marko Petar Orešković, a sudjelovat će Zembo Latifa, DJ Danijel Turk, grupa Kings, Jakša Jordes & DJ Robbie, Turk The DJ i DJ Vermont“, priopćili su iz Grada.

Podsjetimo, za dio maturanata koji će prije odlaska na Bundek okupiti na Trgu bana Josipa Jelačića, bit će organizirana povorka do Bundeka koja kreće u 12 sati. Na tom putu će ih pratit nadležne službe, a i na Bundeku će dežurati zdravstvene službe, vatrogasci, spasioci, redarska i zaštitarska služba. Također, nakon završetka programa bit će organizirane pojačane linije javnog gradskog prijevoza.

Tagged